Yeni SSD üzerine nasıl kurulum yapılır?

Teachermann

Hectopat
Daha fazla  
Herkese merhaba. Laptopuma ek olarak Samsung 990 Pro SSD aldım. Bu daha iyi olduğu için bilgisayara format atıp kurulumu bu SSD'ye yapmak istiyorum. Ancak nasıl yapıldığına dair bir fikrim yok. Ayrıyeten halihazırda bilgisayarda bulunan oyunların silinmemesi için bir şey yapabilir miyim? Yardımcı olursanız çok sevinirim.

Windows işletim sistemini tüm kişisel dosyalarınız ve uygulamalarınız ile beraber kolay bir şekilde farklı depolama birimlerine taşıyabilirsiniz bunun için MiniTool Partition Wizard programını kullanabilirsiniz. Yardımcı olması için video çektim : buyrun

Hocam çok çok teşekkür ederim emeğiniz için. Gerçekten utandım. Ama şimdi söyle. Bu bilgisayar yeniydi. Freedostu. O sıralar ben hastanede olduğum için idareden bir imaj atıp göndermişti satıcı. Bir ara kendin temiz bir kurulum yaparsın demişti. Benim eski SSD de şu anda 600GB civarı bir veri var. Amacım yeni SSD'ye oyunları atıp eski SSD'yi sıfırlayıp Windows'u yenisine takmak. Acaba derdimi anlatabildim mi hocam.

Rica ederim ne demek. Forumda kurulum rehberi bulunmaktadır. Verilerin taşınmasına gelecek olursak eğer bilgisayarınızda iki SSD'yi aynı anda takabiliyorsanız yeni SSD'nize format attıktan sonra verilerinizi taşıyabilirsiniz. Eğer ikisini bir arada kullanamıyorsanız SSD'nizle uyumlu USB çevirici temin edip bu şekilde çözüme ulaşabilirsiniz. Ama oyunlarınızın sağlıklı çalışması için önerdiğim ilk yöntem başarılı olacaktır. Diğer şekilde oyun verilerinin (kayıt defteri verileri dahil) tam olarak taşınması gerekir, aksi takdirde oyunlarda açılmama veya başka hatalara sebep olacak ve tekrar kurulum yapmanız gerekecektir.

Hocam son sorum. Ben yeni SSD'ye değil eskisine format atmak istiyorum. Çünkü yenisinde zaten şu an hiç veri yok. Ben eskiisni formatlayip diğer SSD üzerinden kurmak istiyorum Windows 11'i.

Hocam buradan bilgisayarı sıfırlayıp sonra USB'ye attığım Windows 11'i yükleyeceğim. Umarım doğru yapıyorumdur.

Her şeyi silsin problem değil tekrar indiririm. Böyle format atmış oluyorum değil mi hocam ?

Korkuyorum.

Dosya Ekleri

• 20230520_025416.jpg
    176,7 KB · Görüntüleme: 23
  • 20230520_030845.jpg
    104,1 KB · Görüntüleme: 24
Son düzenleme:
Eski SSD'nizi ne için kullanacaksınız. Eğer başka bir cihazda sistem çalıştırmayacaksanız sıfırlamanın gereği yoktu. Yeni SSD'nize Windows'u kurup eski SSD'nizi biçimlendirirdiniz. İyi çalışmalar diliyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…