Yeni SSD'ye nasıl Windows'u kurarım?

exp36

Decapat
Daha fazla  
Merhaba, ben 2020 yılında HP laptop aldım ve içinde Windows 10 yüklü geldi. Bir süre sonra Windows 11'e yükselttim geçen günlerde SSD bozuldu ve yeni SSD takacağım bana yapmam gereken şeyleri adım adım anlatabilir misiniz?
-Windows 10 mu Windows 11 mi ISO dosyasını yüklemem gerekiyor?
-Bilgisayar açıldıktan sonra BIOS'tan USB öncelikli yapıp Windows'u yükledikten sonra bunu yeniden değiştirmemiz mi gerekiyor?
-En önemlisi benim laptopumda Windows lisansı vardı şimdi lisans olacak mı?

Hocam sistem özelliklerini söylerseniz size daha çok yardım edebilirim.

1. Sistemine ne kurmak gerekiyorsa onu kurabilirsin.
2. BIOS'tan USB'yi öncelikli yaptıktan sonra USB'yi çıkarman yeterli. Başka bir şey yapmana gerek yok.
3. Hangi Windows sürümünün lisansı varsa o sürümü kur otomatik lisansı tanır. Lisans gitmez.

Hocam sistem özelliklerini paylaşır mısınız?

-Windows 10 mu Windows 11 mi ISO dosyasını yüklemem gerekiyor?
Bu sizin tercihinize bağlı, istediğinizi indirip kurabilirsiniz.
-Bilgisayar açıldıktan sonra BIOS'tan USB öncelikli yapıp Windows'u yükledikten sonra bunu yeniden değiştirmemiz mi gerekiyor?
Tekrar değiştirmeye gerek yok. USB'yi çıkarın, sonradan direkt SSD üzerinden açılır zaten.
-En önemlisi benim laptopumda Windows lisansı vardı şimdi lisans olacak mı?
Büyük ihtimalle anakarta gömülüdür lisans, yine aktif şekilde kurulur.

Peki tam olarak USB'yi çıkarmam gereken zaman ne zaman?

Rufus ile iso yazdır,ondan sonra sistemi yeniden başlat,flashını tak,ve biosdan boot sekmesine girip, " usb stroage" seç ve devam et,istediğin Windows sürümünü kur,ve lisansınız gitmez.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…