Yeni SSD'ye Windows 10 nasıl kurulur?

Öğrenici

Picopat
Daha fazla  
Ben yeni SSD aldım. Temiz kurulum yapmak istiyorum. Anakartım UEFI desteklemiyor, modeli ECS G31T-M7. SSD'yi C, HDD'yi D olarak kullanmak istiyorum.
  • Nasıl format atıp sistemi SSD'ye kuracağım.
  • Sistemi kurduktan sonra HDD içindeki gerekli dosyaları SSD'ye atıp, HDD'yi mi biçimlendirmem gerekiyor? Yoksa format ekranında HDD'yi de D klasörü olarak ayarlamalı mıyım?

Son düzenleyen: Moderatör:
Öncelikle Windows 10 ISO'su indirip Rufustan USB bellek hazırlamalısınız.Rufus üzerinden MBR disk tipi seçmelisiniz.
Formatı atacağınız zaman HDD takılı olmasın çünkü önyükleme ayarını HDD'ye verebiliyor format bittikten sonra HDD'yi takabilirsin.
HDD'yi kullanmaya devam edebilirsiniz biçimlendirmenize gerek yok sadece görünmesse disk yönetiminden harf verin.

Peki ISO dosyasını Microsoft'un kendi sitesinde olan Media Creation Tool programını kullanarak mı yapmalıyım? Yoksa internetten hazır mı indirmeliyim?

Hocam bir şey sormak istiyorum. Rufus ile yapmayla direkt Microsoft sitesinden indirip yapmanın farkı nedir?

Hocam bir şey sormak istiyorum. Rufus ile yapmayla direkt Microsoft sitesinden indirip yapmanın farkı nedir?
Anakartımın UEFI desteği olmadığı için rufustan yapmam gerekiyor.
İşlemci de almıştım. Onu SSD'yi takarken mi takmalıyım, Windows kurulumunu yaptıktan sonra mı takmalıyım?

Son düzenleme:
Aslında bir farkı yok ama ben Rufus'tan yapıyorum.
Anakartımın UEFI desteği olmadığı için rufustan yapmam gerekiyor.
İşlemci de almıştım. Onu SSD'yi takarken mi takmalıyım, Windows kurulumunu yaptıktan sonra mı takmalıyım?
Yeni işlemcinizi taktığınızda görüntü geliyorsa SSD'ni takıp format atabilirsin görüntü gelmiyorsa eski işlemcini takıp uyumlu BIOS Update dosyasını indirip güncellemen gerek kurulu bir sistem yoksa yeni kurulumu eski işlemci ile yapıp yüklenen Windows'ta BIOS Update'i yükleyip güncelleyip öyle yeni işlemcini takman gerek.

Tamam teşekkür ederim ilginiz için.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…