Çözüldü Yeni SSD'ye Windows'u aktarmak

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Ecmel

Megapat
Sosyal Tayfı
Makaleler
3
Daha fazla  
Meslek
Front-End Developer
Arkadaşlar, yarın yeni bir SSD alacağım. Şu anda bir 500 GB HDD diskim bulunmakta ve disk iki parça. Benim istediğim hiçbir dosyamı kaybetmeden SSD'ye Windows kurmak ve HDD'de olan Windows'un iptal olup normal bir disk görevi görmesini sağlamak. SSD'yi alınca BIOS'tan tanıtıp direkt SSD'ye format atarsam istediğim şekilde olur mu? Yardımlarınız için teşekkürler şimdiden.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Format atacağım zaten ondan dolayı sorun yokta. Anladığım kadarıyla şu şekilde yapmam lazım.
1-HDD'yi çıkart, SSD'yi bilgisayara bağla.
2-SSD'ye format atarak işletim sistemini yükle.
3-Format bitince ve SSD'de işletim sistemi oluşturulunca HDD'yi bilgisayar'a bağla.
4-HDD'yi bağladıktan sonra içindeki Windows klasörünü sil.
5-Bitir.

Bu şekilde sanırım istediğiniz şey yanlış veya eksik bir yer varsa bildirirseniz sevinirim.
Peki dediğiniz gibi yapacağım. C diskindeki verileri yedekleyip. C diskini format sırasında biçimlendirip formatı SSD'ye atacağım. Daha önceden böyle bir format atmamıştım da çok zor olmasa gerek.

Yedeklemeyi yaptıktan sonra kurulumda herhangi bir yanlışlık olmaması için HDD'nin bağlantısını kesebilirsin. Format sonrasında tekrar bağlantı yaparak Windows kurulu partition'ı silersin.

Attığım videodaki gibi disk klonlama yapıp daha sonra eski Windows kurulu HDD biçimlendirebilirsin. Format vs. uğraşma.

Format atacağım zaten ondan dolayı sorun yokta. Anladığım kadarıyla şu şekilde yapmam lazım.
1-HDD'yi çıkart, SSD'yi bilgisayara bağla.
2-SSD'ye format atarak işletim sistemini yükle.
3-Format bitince ve SSD'de işletim sistemi oluşturulunca HDD'yi bilgisayar'a bağla.
4-HDD'yi bağladıktan sonra içindeki Windows klasörünü sil.
5-Bitir.

Bu şekilde sanırım istediğiniz şey yanlış veya eksik bir yer varsa bildirirseniz sevinirim.

Çözüm
Peki bir şey soracağım bu sırada ben HDD içindeki hiçbir dosyayı silmedim? Yani yedekleme yapmayı gerektiren bir durum yok gibi duruyor. Haksız mıyım?

Eğer Windows yüklü bölümde yedeklemeniz gereken önemli bir dosyanız bulunmuyorsa haklısınız. D bölümünü zaten silmeyeceksiniz.

Şöyle bir yöntem düşündüm.
1-Başla
2-C diskindeki verilerden önemli olanları D diskine taşı.
3-SSD'yi bilgisayara tak ve formata başla.
4-Format atarken C diskini biçimlendir.
5-C diski ile D diskini birleştir.
6-SSD diskine windowsu yükle.
7-Bitir.

Bu algoritma ile yapılırsa nasıl olur?

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…