Yeni Takılan SSD'ye Windows Nasıl Kurulur?

Extingale

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba, bugün bilgisayar garantiden geldi, hiçbir sorun yokmuş dediler. Yine de deneyelim dedik ve bir sürü uğraşın sonunda RAM sorunlu çıktı. Ben de bilgisayarı garantiye vermeden önce HDD'den kaynaklı bir sorun var diye SSD aldıydım, almak istiyordum zaten. Şimdi yeni RAM de aldık eve geldim. Bilgisayarda halihazırda HDD'de kurulu Windows 10 var. Ben bunu SSD'ye kurmak istiyorum. Windows 10 indirip, Rufus'la SSD'ye atarsam, başlangıçta da run boot aygıtını SSD seçersem muhtemelen Windows kurma işlemine geçicem. Fakat SSD'ye Windows kurarsam, HDD'de de halihazırda Windows kurulu bir çakışma olur mu? HDD'deki dosyalarım gider mi? Kısacası hangi yollardan geçmem gerekiyor bana bir yardımcı olun.

Son düzenleyen: Moderatör:
Windows 10 indirme aracını kullanarak USB'nize Windows 10'u direk enjekte edebilirsiniz.

Tıkla

Ardından indirmesi bitince kendisi USB'yi hazır hale getirir.

Gerisi normal format işlemleri. Birde orjinal oem Windows öneriyorum hepsi bu.

Bende de aynı problem mevcut, 2 sinde de Windows 10 kurulu hiç bir sorun olmadı. Üşendiğim ve bilmediğimden dolayı böyle bir yöntem denemiştim.

Peki SSD'ye windows kurarken, Şuan ki windowsumun kurulu olduğu HDD'yi çıkarmalı mıyım? SSD'ye windowsu kurduktan sonra, eski windowsun kurulu olduğu HDD'yi takıp, Boot flash belleğiyle HDD'yi biçimlendiririm, sonra da kurulumu iptal ederim?

Hayır, çıkarmanıza gerek yok. 2 diskte de Windows yüklü olduğu zaman açılışta hangi diskten boot etmek istediğinizi soruyor. Eğer sormasını istemiyorsanız bu ayarı Windows içerisinden kapatabiliyorsunuz.
Benim önerim eğer HDD'de önemli bir dosya yoksa kurulum ekranında iki diski de biçimlendirmeniz. HDD üzerinde Windows kurulu olduğu için birden fazla bölüm gözükecektir. Bu bölümleri sil butonuna basarak silebilirsiniz. Silme ve biçimlendirme işlemlerini bitirdikten sonra SSD olan diski seçip kuruluma devam edebilirsiniz.

Halletim sağolun. HDD'yi çıkartıp sadece SSD ile kurulum yaptım. Windows açılınca da HDD'yi biçimlendirdim. Boşuna saçma saçma sayfalardan arayıp uğraşmışım, bütün gece boyunca.

HDD içerisinde UEFI var ise gerek var.

HDD içerisinde UEFI var ise gerek var.
Hayır, disk içerisinde UEFI olsa bile çıkarmaya gerek kalmıyor. Bilgisayarımda bir çok disk kullanıyorum. SSD üzerinde UEFI Windows yüklüydü aynı zamanda HDD üzerinde de UEFI Windows yüklüydü. Format atarken HDD'i çıkarmak zorunda kalmadım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…