Yeni topladığım sistem oyun oynarken kapanıyor ne yapmalıyım?

brainokanır.

Hectopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
ANAKART : ASROCK PG RİPTİDE B650M

İŞLEMCİ : AMD RYZEN 7 7800X3D

RAM : XPG LANCER RGB 32 GB (2x16) 6000 MHZ

EKRAN KARTI : GİGABYTE GeForce RTX™ 4070 GAMING OC 12G
Herkese selam yeni topladığım sistem EA FC 24 oynarken kendiliğinden kapanıp açılıyor ve oyundan sürekli atıyor BIOS hariç her şey güncel sorun nedir? Sistem:
AMD
İşlemci: AMD Ryzen 5 7600X altı çekirdek 4.7 GHz işlemci.
Asrock
Anakart: ASRock B650M pg riptide AMD AM5 DDR5 Micro ATX anakart.
XPG
RAM: XPG Lancer RGB 32 GB (2x16) 6000 MHz DDR5 AX5U6000C4016g-dclarbk RAM.
Asus
Erkankartı: ASUS RTX 3060 Ti TUF Gaming OC TUF-RTX3060 TI-O8gd6X-Gaming 256 bit GDDR6X 8 GB ekran kartı.
Sharkoon
Güç kaynağı: Sharkoon SHP650 V2 650W Power Supply.
Kingston
SSD: Kingston NV1 SNVS/250G PCI-Express 3.0 250 GB M.2 SSD.
Deep Cool
Sıvı soğutma: Deep cool LE500 işlemci sıvı soğutucu.
Dragos
Kasa: Dragos warfire 7 ARGB fanlı siyah ATX oyuncu kasası.

Kırsal bölgede oturuyorsanız ya da voltaj dalgalanıyorsa olabilecek bir şey. Eskiden bende de oluyordu.

Herkese selam yeni topladığım sistem EA FC 24 oynarken kendiliğinden kapanıp açılıyor ve oyundan sürekli atıyor BIOS hariç her şey güncel sorun nedir? Sistem:
AMD
İşlemci: AMD Ryzen 5 7600X altı çekirdek 4.7 GHz işlemci.
Asrock
Anakart: ASRock B650M pg riptide AMD AM5 DDR5 Micro ATX anakart.
XPG
RAM: XPG Lancer RGB 32 GB (2x16) 6000 MHz DDR5 AX5U6000C4016g-dclarbk RAM.
Asus
Erkankartı: ASUS RTX 3060 Ti TUF Gaming OC TUF-RTX3060 TI-O8gd6X-Gaming 256 bit GDDR6X 8 GB ekran kartı.
Sharkoon
Güç kaynağı: Sharkoon SHP650 V2 650W Power Supply.
Kingston
SSD: Kingston NV1 SNVS/250G PCI-Express 3.0 250 GB M.2 SSD.
Deep Cool
Sıvı soğutma: Deep cool LE500 işlemci sıvı soğutucu.
Dragos
Kasa: Dragos warfire 7 ARGB fanlı siyah ATX oyuncu kasası.
Kendiliğinden açılıp kapandığı an,anakartın üstünde led ışıkları vardır. Uyarı verir,o ışıkta isim yazar yanında. O ışık 'benim arızam' burada demektir. O ışığı yakalamaya çalış. Yoksa yazılımsaldır.

arkadaşlar sorunun çözümünü direk net olarak yazıyorum yüzde yüz çözecek şekilde: sorun anakart oyunlarda işlemciyi 5450 ghz üstün e clockluyor. bios a girip precision boost overdrive dan negative overclock yapacaksınız sistem sonsuza kadar bu şekilde düzeliyor. ben -100 e negative overcock yaptım sorunsuz şekilde kullanıyorum. yabancı forumlarda genelde asus ve asrock anakartlarda bu sorun oldugunu da gördüm. ve tuhaf bir şekilde benchmark-stres testlerinde herhangi bir sorun olmuyor sadece oyunlarda 5.3 ün çok üzerine çıkması ilginç. dediğim gibi sorunun çözümü bu deneyip cevap yazarsanız sevinirim.

Arkadaşlar sorunun çözümünü direk net olarak yazıyorum yüzde yüz çözecek şekilde: Sorun anakart oyunlarda işlemciyi 5450 GHz üstün e clockluyor. BIOS'a girip Precision Boost OverDrive'dan negative overclock yapacaksınız sistem sonsuza kadar bu şekilde düzeliyor. Ben -100'e negative overcock yaptım sorunsuz şekilde kullanıyorum. Yabancı forumlarda genelde ASUS ve ASRock anakartlarda bu sorun oldugunu da gördüm. Ve tuhaf bir şekilde benchmark-stres testlerinde herhangi bir sorun olmuyor sadece oyunlarda 5.3'ün çok üzerine çıkması ilginç. Dediğim gibi sorunun çözümü bu deneyip cevap yazarsanız sevinirim.

Deneyeceğim teşekkür ederim.

Arkadaşlar sorunun çözümünü direk net olarak yazıyorum yüzde yüz çözecek şekilde: Sorun anakart oyunlarda işlemciyi 5450 GHz üstün e clockluyor. BIOS'a girip Precision Boost OverDrive'dan negative overclock yapacaksınız sistem sonsuza kadar bu şekilde düzeliyor. Ben -100'e negative overcock yaptım sorunsuz şekilde kullanıyorum. Yabancı forumlarda genelde ASUS ve ASRock anakartlarda bu sorun oldugunu da gördüm. Ve tuhaf bir şekilde benchmark-stres testlerinde herhangi bir sorun olmuyor sadece oyunlarda 5.3'ün çok üzerine çıkması ilginç. Dediğim gibi sorunun çözümü bu deneyip cevap yazarsanız sevinirim.

Buradan hangisini kapamaliyim?

Dosya Ekleri

• 20231023_190726.jpg
    20231023_190726.jpg
    313 KB · Görüntüleme: 58
Son düzenleme:
yukarıdaki advancedden amd overclock a yes diyeceksiniz orada precision boost overdrive gibi biryer var clock offset i negative a almanız lazım deger olarak 150 girmeniz yeter 100 bile karşıladı bende

Bu şekilde yapın kesin düzelecek

Yukarıda precision boost overdrive ı açıp negative yapmanız gerekli oynayabilmek için o değerle, - negative olmasına dikkat edin

Dosya Ekleri

• 20231023_192833.jpg
    20231023_192833.jpg
    228,5 KB · Görüntüleme: 75
Son düzenleme:
Yukarıdaki Advanced'den AMD overclock a yes diyeceksiniz orada Precision Boost OverDrive gibi bir yer var clock offset i negative a almanız lazım deger olarak 150 girmeniz yeter 100 bile karşıladı bende.

Bu şekilde yapın kesin düzelecek.

Yukarıda Precision Boost OverDrive'ı açıp negative yapmanız gerekli oynayabilmek için o değerle, - negative olmasına dikkat edin.

Sanırım undervolt yapıyoruz değil mi?

tam undervolt degil sanırım, precision boost overdrive mevzusu var onda clock offseti negative yapma olay özeti bu hız düşürtme limitleme gibi düşünebilirsin otomobillerdeki devir kesici gibi

Tam undervolt degil sanırım, Precision Boost OverDrive mevzusu var onda clock offseti negative yapma olay özeti bu hız düşürtme limitleme gibi düşünebilirsin otomobillerdeki devir kesici gibi.

Sadece BIOS'a girip precsion bosst u enable yaptım ve yaklaşık 1saat FIFA 24 oynadim oyun da çökme yaşamadım yarın detaylı olarak verdiğin talimatları uygular sonuçları paylaşırım çok teşekkür ediyorum dostum yardımın için.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı