Yeni toplanan bilgisayarda mikrofon çalışmıyor

daesalmar

Femtopat
Daha fazla  
Öncelikle selamünaleyküm. Çok yakın bir tarihte hazır sistem aldım fakat önceki sistemimde çalışan kulaklığım bu sisteme taktığımda mikrofonu hiçbir şekilde algılamıyor anakarta taktığımda da aynı şekilde, başka kulaklıkları da aynı şekilde zaten halihazırda pek fazla bilgim yok. Çıldırmadan buraya yazmak istedim, umarım çözebiliriz. Şöyle kasanın fotoğraflarını da ekleyeyim hatta.

Belki kulaklığı takmana rağmen giriş çıkış cihazları değişmiyo olabilir hopörlerde kalıyordur kontrol ettinmi?

2 fikrim var 1 tanesi inanılmaz saçma.
1. Toplanırken jak girişlerinin kullanımı az olduğu için artık belki bağlanmamış olabilir.
2. Cihazda ses kartı olmayabilir.

Bu veya benzeri ürünle sorunun çözülebilir. Ama önce taktıktan sonra PC'nin görüp görmediğini kontrol et görmüyorsa dediklerimi değerlendirebilirsin.

1. Toplanırken jak girişlerinin kullanımı az olduğu için artık belki bağlanmamış olabilir.
Olabilir çalıştığım şirkette kulaklıkların hiçbiri jack girişlerinden çalışmıyo nerdeyse usb to jack çeviricisiyle kullanıyoruz.

Hocam 2 jak girişi üstteki gibi takılı olduğu hâlde şöyle görünüyor.

usb Kulaklık taktığınızda seç çıkışı olarak kulaklık mı aktif ona bakın.
Bios da eskiden HD yada AC97 ayrımı vardı şimdi kaldımı hatırlayamadım. Ama buna göre ses 3.5 jack ların sesini etkiliyordu.

Hocam bende aynı sorunu yaşadım kulaklık bile değiştim çalışmadı her yolu denedim şu an kalan tek çözüm jack to USB kablosu almak fakat hala çalışacağından emin değilim bende yakın zamanda sipariş edeceğim konuyu takipteyim.

Hocam sizi takipteyim o hâlde, bir şekilde çözelim bu konuyu neredeyse deli etti artık.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…