Yeni toplanan MSI Pro B650M-P sistemde CPU ve DRAM ışığı yanıyor

MAJE00

Picopat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar. Yeni sistem topladım ve kasaya ilk gücü verdiğimde BIOS ekranına yönlendirdi ve anakartta boot ışığı yanıyordu. Birkaç yeniden başlatmadan sonra CPU ve DRAM ışıklarının beraber yandığını gördüm. Çözüm önerisi olan yardımcı olabilirse sevinirim.

Sistem özellikleri:
Anakart: MSI Pro B650M-P
Ekran kartı: ASUS Prime RX 9070XT.
RAM: 2x16 GB Patriot Viper 6000MHz CL30.
İşlemci: Ryzen 7 7800x3D.

Not: BIOS pilini yuvasından hiçbir türlü çıkartamıyorum zorlamama rağmen. Yuvaya zarar veririm diye daha da zorlamadım.

Clear CMOS yapın.

Maalesef halen aynı şekilde ışıklar yanmaya devam ediyor. Değişimden başka bir seçenek kaldı mı acaba?

Soldan 2. Slotta olacak şekilde tek RAM ile sistemi açmayı deneyin.
Onuda denedim halen aynı maalesef. Başta BIOS ekranında hem RAM’ler hem de işlemciyi görüyordu. Sanırsam AMD X3D gaming mode gibi bir ayar açtım. Ondan sonra böyle hata aldım diye hatırlıyorum.

Onuda denedim halen aynı maalesef. Başta BIOS ekranında hem RAM'ler hem de işlemciyi görüyordu. Sanırsam AMD X3D Gaming mode gibi bir ayar açtım. Ondan sonra böyle hata aldım diye hatırlıyorum.

Clear CMOS işlemini doğru yaptınız mı? BIOS flashback ile BIOS güncelleme deneyebilirsiniz.

Clear CMOS işlemini doğru yaptınız mı? BIOS flashback ile BIOS güncelleme deneyebilirsiniz.
CMOS hakkında çok bilgim yok fakat anakartın kullanım kılavuzuna bakarak ve internetten video izleyerek yaptım. PSU bağlı olmasına gerek var mı acaba?

CMOS hakkında çok bilgim yok fakat anakartın kullanım kılavuzuna bakarak ve internetten video izleyerek yaptım. PSU bağlı olmasına gerek var mı acaba?

Clear CMOS işlenini PSU kapalı iken yapın. Anakart üzerinde jbat1 PIN'i olur. O iki PIN'i 5-10 saniye birbirine değdirin. Sonra sistemi açmayı deneyin. Olmazsa BIOS flashback ile BIOS güncellemesi yapmayı deneyebilirsiniz. BIOS flashback ile BIOS güncellemesi yaparken PSU açık olmalı.

Teşekkür ederim vakit ayırdığınız için. Tekrardan deneyeceğim. Artık o da olmazsa iade gibi duruyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…