Çözüldü Yeni toplanan PC açılmıyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

osasadam

Decapat
Daha fazla  
Hayırlı günler dostlarım yeni bir PC topladım lakin açtığımda anakart logosu çıkıyor ve görüntü gelmiyor siyah ekranda kalıyor. Yardımcı olur musunuz?
Anakart: Colorful Battle-AX B650M-D Pro v14.
İşlemci: 5 7500F.
RAM: 16 GB XPG Lancer Blade Black.
PSU: FSP Hyper Pro 550watt.
Ekran kartı: Intel Arc b580.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Hocam büyük ihtimal kurduğum ISO dosyası CSM tipi idi şimdi farklı bilgisayardan Rufus ile UEFI formatında atıyorum flash belleğe.

UEFI ve GPT olmasına dikkat et, arkadaşın söylediği gibi, formatı attıktan sonra BIOS'a gir UEFI ve Secure Boot'u açmayı sakın unutma yoksa görüntü alamazsın.
HDMI veya DP kablosunu ekran kartına taktınız değil mi?

Hayırlı günler dostlarım yeni bir PC topladım lakin açtığımda anakart logosu çıkıyor ve görüntü gelmiyor siyah ekranda kalıyor. Yardımcı olur musunuz?
Anakart logosu geldiğine göre sistem açılıyor. SSD'de windows kurulu mu?

Evet takılı BIOS'ta her şey normal gibi ama görüntü yok.
Ekran kartına mı anakarta mı bağlı?

SSD'ye işletim sistemi kurmadıysanız normal. SSD'ye Windows kurarsanız sorun çözülecektir.

Artı -1 Eksi
SSD Windows kurulu ve ekran kartına bağlı.

Windows kurulu.

SSD M.2 ise slota tam oturmuş mu bakabilir misiniz? RAM'ler BIOS'ta gözüküyor mu? Yoksa direk BIOS'a mı girmiyor?
Girmiyorsa RAM'lerin slotlara tam oturduğunu kontrol edin. İşlemcide soket hatası olabilir. Soketi kontrol edin.

Boot menu de SSD ilk sırada mı? Manuel olarak Windows kurulu SSD'yi seçip boot etmeyi deneyebilirsin.

Boot menü de hiçbir şey çıkmıyor.

SSD M.2 ise slota tam oturmuş mu bakabilir misiniz? RAM'ler BIOS'ta gözüküyor mu? Yoksa direk BIOS'a mı girmiyor?
Girmiyorsa RAM'lerin slotlara tam oturduğunu kontrol edin. İşlemcide soket hatası olabilir. Soketi kontrol edin.

M.2 SSD değil SATA SSD takili RAM'ler BIOS'ta gözüküyor işlemciyi şu an kontrol edemem yarın edebilirim.

Boot menü de hiçbir şey çıkmıyor.

M.2 SSD değil SATA SSD takili RAM'ler BIOS'ta gözüküyor işlemciyi şu an kontrol edemem yarın edebilirim.

AM5 sokette bazı anakartlarda üretim hatası oluyor. Ondan şüphelendim.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı