Yeni toplanan PC düzgün çalışmıyor

geldigeliyooorr1

Femtopat
Daha fazla  
Arkadaşlar, yeni bir PC topladım (ben kurdum ve ilk kuruşum) ancak bazı tuhaf durumlarla karşılaşıyorum. Bunları sizlerle paylaşmak ve fikirlerinizi almak istedim.

1. Bazı uygulamaları kapatırken, örneğin Google Chrome'u kapattığımda, GPU kullanımı çok kısa bir süreliğine %100'e çıkıyor. Bu durum sadece bir saniyeden kısa sürüyor. Sizce bunun sebebi ne olabilir?(açarken sorun yok)

2. Bazen bilgisayar açıldığında(Masaüstüne girdikten bir süre sonra), ekranın yarısında çok ani bir şekilde grimsi bir görüntü bozulması (glitch) oluyor ve hemen kayboluyor bir daha da olmuyor. Bu durum o kadar hızlı gerçekleşiyor ki tam olarak neye benzediğinden emin değilim ve henüz videoya da kaydedemedim. Sizce bunun nedeni ne olabilir?

3. bilgisayarda aniden bir fan çok hızlı bir şekilde dönüp duruyor. Ortalama 1 saniye boyunca hızlanıp hemen duruyor. Birkaç fan kontrol ve izleme programı indirerek hangi fanın hızlandığını veya CPU/GPU gibi bileşenlerin ısınıp ısınmadığını kontrol ettim, ancak herhangi bir değişiklik göremedim. Sanırım PSU fanı aniden hızlanıp duruyor, çünkü sadece PSU fanının değerlerini göremiyorum. Sizce bu durumun nedeni ne olabilir?"

Ek soru: İşlemci stres testinde 90 derece gördü Ryzen 7 9800x3D var soğutucu ise Liquid Freezer III 360 sizce normal değerler mi?

NOT: Şu anda yeni bir monitör satın almadım; yakında alacağım. O süre boyunca kullanmak için eski, VGA girişli bir monitör kullanıyorum(Gerçekten eski), ancak dönüştürücü ile halletmeyi başardım. Bunun bir etkisi olabilir diye düşündüm sizce var mıdır?

Acaba psu da bir güç dengesizliği mi var. Sistem sürekli bi enerji kaybedip toparlıyor gibi düşündüm ben.

Acaba psu da bir güç dengesizliği mi var. Sistem sürekli bi enerji kaybedip toparlıyor gibi düşündüm ben.
bunun için UPS satın aldım ve aktif olarak pcye takılı kullanıyorum böyle şeylerin olmaması gerekiyor aslında o yüzden sanırım sorun bu değil

bunun için UPS satın aldım ve aktif olarak pcye takılı kullanıyorum böyle şeylerin olmaması gerekiyor aslında o yüzden sanırım sorun bu değil
o zaman bağlantıda bir sorun yapmış olabilirsin. Glitch sorunu tuhaf geldi bana. birde sistemi kurmuş olduğun ssd sağlıklı mı iyi durumda mı ?

o zaman bağlantıda bir sorun yapmış olabilirsin. Glitch sorunu tuhaf geldi bana. birde sistemi kurmuş olduğun ssd sağlıklı mı iyi durumda mı ?

Sıvı soğutma bağlantısında sorun var gibi. O sıcaklıkları görmemeniz lazım o soğutucuyla.

Tam bilgisayar nedir?

Özelliklerinden mi bahsediyorsunuz?

SSD yeni ve sıfır evet.

Sıvı soğutma bağlantısında sorun var gibi. O sıcaklıkları görmemeniz lazım o soğutucuyla.

Sıvı soğutucunun bir tane bağlantısı var AiO olarak bağladım ancak nereye bağladığımdan emin değilim kontrol etmem gerekiyor SYS fan mı yoksa CPU bölgesine mi bağlamam gerekiyor.

Sıvı soğutucunun bir tane bağlantısı var AiO olarak bağladım ancak nereye bağladığımdan emin değilim SYS fan mı yoksa CPU bölgesine mi bağlamam gerekiyor.
Pompa montajını kast ettim. Kılavuzu okuyarak tekrar montajlamayı deneyebilirsiniz.

Bağlantı kablolarını nereye takacağım hakkında biraz bilgisizim ama bir türlü güzel bir rehber bulamadım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…