- RAM
- Corsair 32gb
- SSD veya HDD modeli
- Kingston kc3000 2tb
- Ekran kartı
- Rtx4060
- Anakart
- Asus tuf x870 gaming plus
- İşlemci
- Amd ryzen 7 9800x3D
Selamlar, 1 ay önce toplama PC dizdim. Dün Valorant oynadığım sırada ağır bir drop girdi ve 3 saniye sonra düzeldi, fakat 15 saniyede bir drop giriyor. Bu PC'yi dizmemdeki ana amacım mimari 3D render almak. Kullandığım render programı (D5 Renderer) ekran kartı ağırlıklı bir uygulama ve bu sebeple AMD işlemci seçtim, amacım oyunlarda daha etkin performans almak. 1 aydır sorunsuz çalışan PC dün bu problem ile karşıma çıktı, saatlerce bütün yolları denedim.
Ayrıca drop yediğinde sıvı soğutucu LED'leri sönüyor ve LED ekrandaki GIF donuyor, ayrıca RAM RGB'leri de donuyor, kalıyor. Sistem geri geldiğinde düzeliyor, bazen sıvı soğutucu RGB'leri tamamen gidiyor, fanlar dönmeye devam ediyor. İşin garibi, 3D (D5 Renderer) gibi bir mimari program bile kasmıyorken nasıl Valorant gibi bir oyunda drop yiyorum? (En düşük görüntü ayarlarında 1000 FPS almama rağmen drop yiyorum). Bu arada drop yediğimde de "czzzzz" diye bir ses geliyor drop anında.
İlk başlarda kullandığım UPS sebebiyle güç yetmediğini düşündüm ama onunla da ilgili değilmiş, onu kullanmadığımda da aynı sorun devam ediyor (Schneider BVS 1000 VA BVS1000I-GR Line Interactive Kesintisiz Güç Kaynağı).
VİDEO LİNKİ:
WhatsApp Video 2025-02-27 saat 23.07.09_4152b958.mp4
Denediğim yollar:
İşletim sistemim:
Ayrıca drop yediğinde sıvı soğutucu LED'leri sönüyor ve LED ekrandaki GIF donuyor, ayrıca RAM RGB'leri de donuyor, kalıyor. Sistem geri geldiğinde düzeliyor, bazen sıvı soğutucu RGB'leri tamamen gidiyor, fanlar dönmeye devam ediyor. İşin garibi, 3D (D5 Renderer) gibi bir mimari program bile kasmıyorken nasıl Valorant gibi bir oyunda drop yiyorum? (En düşük görüntü ayarlarında 1000 FPS almama rağmen drop yiyorum). Bu arada drop yediğimde de "czzzzz" diye bir ses geliyor drop anında.
İlk başlarda kullandığım UPS sebebiyle güç yetmediğini düşündüm ama onunla da ilgili değilmiş, onu kullanmadığımda da aynı sorun devam ediyor (Schneider BVS 1000 VA BVS1000I-GR Line Interactive Kesintisiz Güç Kaynağı).
VİDEO LİNKİ:
WhatsApp Video 2025-02-27 saat 23.07.09_4152b958.mp4
Denediğim yollar:
- BIOS en güncel sürümde
- Ekran kartı sürücüleri güncel
- İşlemci, anakart vs. diğer parçaların hepsi driver’ları güncel
- RAM'leri çıkarıp taktım, ne olur ne olmaz, yine bir şey değişmedi
- Oyunu silip kurdum, sorun devam ediyor
- OCCT testleri yaptım (eğer doğru yapıyorsam), stres testinde bütün parçaları tek tek ve en sonunda da combined bir şekilde stres verdim ve 2 dakikalık süre boyunca tek hata bile almadım, parçalar iyi çalışıyor.
İşletim sistemim:
- AMD Ryzen 7 9800X3D
- RTX 4060 (50 serisinin tam olarak oturmasını beklediğim için idarelik Galax marka aldım.)
- RAM 32GB Corsair Vengeance CL30 6000MHz (2x16GB)
- Anakart ASUS TUF Gaming X870-Plus WiFi
- SSD Kingston KC3000 2TB
- Sıvı soğutucu iCUE Link H150i LCD 360mm
- Kasa ASUS TUF GT502
- Asus tuf 1000w 80+gold PSU
Son düzenleme: