Çözüldü Yeni toplanan RTX4060 Ti sistemde görüntü yok

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

oguzhanriza

Femtopat
Daha fazla  
Arkadaşlar merhaba.
Yeni bir sistem topladım parçalar şu şekilde.
AMD Ryzen 5 7500F.
Gigabyte B650M Gaming xax anakart.
MSI GeForce RTX 4060 Ti.
DDR5 1x16 RAM.
650W Power.

Sistemi toplayıp enerji verdiğimde ekran kartı dahil tüm fanlar çalıştı ama ekrana görüntü alamıyorum. Monitör şu an için yok, ben de televizyona bağlayarak denedim.

Burada aynı problemi yaşamış arkadaşların açtığı konuları ve çözüm yollarını denedim.

RAM silme, RAM slotlarını tek tek deneme, anakart HDMI girişini deneme, ekran kartı HDMI girişini deneme, kabloların doğruluğunu gözden geçirme vs. denedim fakat bir sonuç elde edemedim.

Başka neler deneyebilirim? Doğruluğunu test edemediğim bir bilgi gördüm. Anakart BIOS güncellemesi eskiyse yeni nesil işlemcileri açmadığı, başka bir işlemciyle BIOS güncellenip sonrasında mevcut işlemcinin takılıp görüntü alınması gibi. Bu doğru mu? Kontrol etmem gereken başka bir şey var mı?

Not: Parçaların tamamı sıfır, farklı satıcılardan ve internet üzerinden alındı.

Çözüm

Kanka tüm kabloları sök PSU'nun olduğu zaten 2 tane var 4-6 pinlik CPU ve 12 pinlik anakart. Sök daha sonra tüm arkadaki fişleri sök, BIOS pilini sök bekle. BIOS kendini sıfırlasın yani, daha sonra eski haline getie ve HDMI kablosunu ekran kartına tak dene. Tahminimce sen ilk startı anakart HDMI ile denediğinden dolayı anakart üzerinden görüntü çıkışı vermeye çalışıyor PC. Yazım hatası var ise affola telefondan yazıyorum.
İlk startı keşke anakart ile vermeseydiniz. Zaten Driver yüklü değilken geçici 1024x768 60hz verir ekranı siz kurana kadar.

PC yi kapatın,
Tüm kabloları sökün,
Bios pilini çıkartın ve 2-5dk bekleyin,
geri takıp çalıştırın

Not: HDMI kablosunu EKRAN KARTINA takın.

Denemenizi öneririm.

Muhtemelen ben burada bir hata yaptım tüm kablolari sövmekten kastınız psu kablolarini sokup bios pilini çıkarmak mı?

Tüm işlemi başa almama gerek varmi bios pilini sökmek için ekran kartını zaten sökmek gerekiyor aynı zamanda işlemciyi ram i kasa power tuş kablolarini vs dahil mi? Ne yazikki suan gece vardiyasına çalışmaya işe geldim sabah kadar içim içimi yiyecek sabah ilk işim onerini uygulamak olacak

Bu arada konu başında bahsettiğim islemci ana kart uyum probleminde başka bir islemciyle ana kart bios guncellenip sonrasında mevcut islemci takilmali konusuyla çözüm bulunan videoda aynı problem anakart üzerinde Q flash tuşu olanlar direk biosa girebilir islemci uyumsuz olsa dahi diyordu bu tuş anakart üzerinde vardi bastım sonuç alamadım..

Birde ram slotlarini denediğim sırada turuncu sarı kırmızı gibi bi ışık yandı anakart üzerinde ama net anlaşılır bir yerden değil
Ayrica konu başlığı altında bahsettiğim gibi ana kart güncellemesi eski olma olasiliginda farklı islemciyle çözüm bulan kişi bazı ana kart üzerinde Q flash tuşu var oraya basarak bios ekranı açılarak görüntü sağlanır demiş bende bu tuş var bastım sonuç alamadım..

Ramleri denediğim sırada anakart üzerinde bi kez ışık gördüm ama ne için yandığını anlayamadim bi görsel paylasicam gorseldeki gibi net değil hatta gigabayt yazan bölümün alt kısmında görünüyordu farklı bir girişe ram taktigimda ışık söndü. Her işlem öncesinde psu sarteli kapatildi

Dosya Ekleri

• Screenshot_20231229_002339_Google.png
    651,7 KB · Görüntüleme: 31
Son düzenleme:

Kanka tüm kabloları sök PSU'nun olduğu zaten 2 tane var 4-6 pinlik CPU ve 12 pinlik anakart. Sök daha sonra tüm arkadaki fişleri sök, BIOS pilini sök bekle. BIOS kendini sıfırlasın yani, daha sonra eski haline getie ve HDMI kablosunu ekran kartına tak dene. Tahminimce sen ilk startı anakart HDMI ile denediğinden dolayı anakart üzerinden görüntü çıkışı vermeye çalışıyor PC. Yazım hatası var ise affola telefondan yazıyorum.

Çözüm
Gün içerisinde dedimlerinizi yaptım muhtemelen ise yaradı söyledi; siz kesin olarak ekran kartindan görüntü alın dediniz ve bios pilini çıkarıp beklememi söylemiştiniz bunları uyguladıktan sonra yine görüntü alamadim ama öncesinde denemiş olduğum işlemleri tekrarlayınca gortu alabildim.
Hdmi kablosu anakarttayken 1 adet ilan ram i 4 slotada takip denemistim sonuç alamamistim dediğiniz işlem sonrası ram i tekrar denedim görüntü geldi 4 slotta tek ram olduğunda 2. Slotta görüntü geliyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…