Yeni toplanan sistemde fanlar çalışmıyor

Zenioth34

Hectopat
Merhaba,
Bugün bir bilgisayar topladım ve kurmaya başladım ancak birkaç şeyi yanlış yaptığımı fark ettim ve kasamdan duman çıktı (kontrol ettim parçalarda sorun yok).
Öncelikle MSI MAG Forge M100a D60 model kasa aldım ve fanlar+RGB ışıklar için aşağı eklediğim resimdeki parça yer alıyor.

Buraya PSU'dan gelen kablolardan hangisini takacağımı bilmiyorum, aslında bunun 4'lü hali var PSU'mda ancak sanırım takınca çalışmadı. (parçalar bozulmasın diye tekrardan test etmedim)
Ek olarak PSU'da boşta kalan böyle bir yer var ancak nereye takacağımı bulamadım, bu yüzden anakartın fotoğrafını aşağı ekliyorum. Boşta kalan 4 pinli yerlere bakabilirsiniz.

Fotoğraf ekleyip etrafı doldurmamak için yazma kararı aldım, SYS_FAN1 yazan port boş ek olarak ufp2 yazan yer de boş, kasadan LED+ yazan bir kablo geliyor ve takacak yer bulamadım ancak 2 pinli jbat yazan boş bir yer var.

İşlemci Power kablosuna benzer bir 4 pinli kablo daha var PSU'dan geliyor onu bir yere takmadım. Ana kartım B450M-A Pro Max ne yapmam gerekiyor?

Senin fanlar Molex ile bağlanıyor bunu PSU'dan gelen Molex kablosuna bağlayacaksın anakarta takamazsın bu yüzden de hızı ayarlayamazsın tam hızda çalışacaklar.

Senin fanlar Molex ile bağlanıyor bunu PSU'dan gelen Molex kablosuna bağlayacaksın anakarta takamazsın bu yüzden de hızı ayarlayamazsın tam hızda çalışacaklar.

Merhaba,
PSU'dan bu kablo geliyor,

Kasada alttaki fotoğrafta olan parça var bunun alt kısmına mı üst kısmına mı takmalıyım?

Merhaba,
PSU'dan bu kablo geliyor,

Kasada alttaki fotoğrafta olan parça var bunun alt kısmına mı üst kısmına mı takmalıyım?

Ek olarak bu parçanın alt kısmına giriyor sanırım PSU'dan gelen kablo,

E

Evet PSU'dan gelen kabloyu en alta takacaksın takarken dıkkat et içerideki pinler tam oturmazsa yamulabilir.

Ayrıca ilk denediğinde ters takmışsındır muhtemelen ondan bir şey olmadı soketin yapısına bakarsasn dikdortgen şekilde iki kenarı köşesi yamuk bu kısma bakarak taktığın tarafın düz olduğunu kontrol etmelisin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…