Yeni toplanan sistemde "PAGE_FAULT_IN_NONPAGED_AREA" hatası

clareon

Megapat
Makaleler
3
Merhabalar,

Dün kargolarımın hepsinin gelmesi üzerine, yeni sistemimi topladım. BIOS güncellemesi sonrasında en güncel Windows 10 sürümünü kurdum. Masaüstüne geldikten sonra, sürekli mavi ekran almaya başladım. Minidump dosyalarını alabilsem yükleyecektim ancak oraya bile gelemeden sürekli farklı farklı hatalar ile mavi ekran aldım.

Sırasıyla aldığım mavi ekran hata kodları şöyle oldu;
PAGE_FAULT_IN_NONPAGED_AREA (Sıklıkla)
KMODE_EXCEPTION_NOT_HANDLED
SYSTEM_EXCEPTION_NOT_HANDLED
IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL

Özellikle yaptığım araştırmada ilk hata kodunun RAM arızası ile ilgili olduğuna yönelik bilgi görünce, Memtest86 ile test yaptım. Daha 1-2 dakikada 1000'den fazla kırmızı renk ile listelenen hata belirdi. Bunun üzerine iade kaydı açtım, RAM'leri iade edeceğim. Yerine şimdiden G.Skill Ripjaws V sipariş ettim.

Yeni RAM'leri taktıktan sonra, diğer bileşenleri de test etmek istiyorum. İşlemci, ekran kartı ve SSD-HDD'ler için ayrı ayrı benchmark-test yazılımları önerebilir misiniz?

Son düzenleyen: Moderatör:

Hatanızı öğrenebilmek için sırasıyla;

C:\Windows\Minidump\ klasörünün içerisindekileri ZIP olarak sıkıştırın ardından, Microsoft OneDrive, Yandex Disk, DropBox veya Google Drive gibi dosya yükleme sitelerini kullanarak dosyayı paylaşın.

Konumun adı değiştirilmiş ama, mesele "Yeni toplanan sistemde PAGE_FAULT_IN_NONPAGED_AREA hatası"
değil.

Ben hata ile ilgili yardım istemiyorum. Zaten hatanın nedenini buldum. Test yazılımı önerisi istedim.

Siz de yazdığımız okumamışsınız. Minidump alamadığımı belirttim.

Son düzenleyen: Moderatör:

Kusura bakmayın başlığı görünce direkt yardım edeyim dedim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…