Yeni toplanan sistemde R7 9800x3D çok ısınıyor

salih2008

Decapat
Daha fazla  
RAM
32
Anakart
x870e aorus elite
Dün akşam tüm parçalar elime ulaştı yeni kasamı topladım, gece de geç olduydu çalışıyor mu diye bakıp başlatıp yattıydım şimdi her düzenlemeyi yaptım hazırım ama işlemcim çok ısınıyor.
İşlemcim 9800x3D.
İşlemci soğutucusu Gigabyte Aorus waterforce II 360.
HWMonitor de şu an sadece Opera açık işlemci package 54.
OCCT'den test yapayım dedim 85'ti ilk başta sonra yavaş yavaş 89.5 oldu, kapattım testi.

Dosya Ekleri

• resim_2025-08-09_120026745.png
    resim_2025-08-09_120026745.png
    260,1 KB · Görüntüleme: 23
Son düzenleyen: Moderatör:
Ya termal macunu yanlış sürdünüz ya kötü bir macun sürdünüz ya da soğutucunun jelatinini çıkarmayı unuttunuz. Bu işlemci bu soğutucuyla 70 zor görür yoksa.

Ya termal macunu yanlış sürdünüz ya kötü bir macun sürdünüz ya da soğutucunun jelatinini çıkarmayı unuttunuz. Bu işlemci bu soğutucuyla 70 zor görür yoksa.

Reis termal macunu çarpı olarak sürdüm macunda işlemci soğutucusunun içinden çıkan macun jelatini çıkardım bendde belki öyleidir diye düşündüm baktım çıkarmışım.

Normal denebilir, ozellikle bu aylarda. 25 derecelik oda sıcakliği ve ustelik uzay montaj sistemde gormus bu dereceleri.

Screenshot_20250809_155220_YouTube.jpg

Macun modelini soyler misiniz yinede? Daha iyi bir macunla daha iyi sicakliklar elde edilebilir.

Normal denebilir, ozellikle bu aylarda. 25 derecelik oda sıcakliği ve ustelik uzay montaj sistemde gormus bu dereceleri.

Eki Görüntüle 2552505

Macun modelini soyler misiniz yine de? Daha iyi bir macunla daha iyi sicakliklar elde edilebilir.

Reis ama benimki OCCT'nin stres testinde 89.5'a çıktı sonra kapattım testi. Boşta 50 dererce olması normal mi?

Eki Görüntüle 2552505

Macun modelini soyler misiniz yine de? Daha iyi bir macunla daha iyi sicakliklar elde edilebilir.

Macunu billmiyorum reis işlemci soğutucusundan çıktı.

Reis ama benimki OCCT'nin stres testinde 89.5'a çıktı sonra kapattım testi. Boşta 50 dererce olması normal mi?

Macunu billmiyorum reis işlemci soğutucusundan çıktı.

Havalar sıcak, ayriyeten cok iyu bir macun oldugunu dusunmuyorum kutu icinden cikan macunun. Ileride Noctua NT-H1 gibi bir macun ile kullan. Ayni islemciyi bende kullaniyorum benimde benzer sicakliklar. Yük altindaki sicakligin normal. Bostada normal.

Havalar sıcak, ayrıyeten cok iyu bir macun oldugunu dusunmuyorum kutu icinden cikan macunun. Ileride Noctua NT-H1 gibi bir macun ile kullan. Ayni islemciyi bende kullanıyorum benim de benzer sicakliklar. Yük altindaki sicakligin normal. Bostada normal.

Reis valoa kaç derece sende de mi 9800x3D var.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı