Yeni toplanılan sistemde 5 senelik PSU kullanmak mantıklı mı?

Zelmore

Kilopat
Merhaba.

Aşağıdaki gibi bir sistem topluyorum:
  • Patriot Viper Venom 16 GB DDR5 6000MHz CL30 Gaming RAM X2
  • MSI Pro B650M-B
  • Huawei ekitstor Xtreme 200e 1TB 7000 MB/s - 6500 MB/s NVMe M.2 SSD bellek
  • Thermalright Peerless Assassin 120 SE işlemci soğutucu
  • AMD Ryzen 5 7500F
  • INNO3D GeForce RTX 5070 Twin X2 OC whıte.

Sorum şu; elimde yaklaşık 5 senedir kullandığım Aerocool KCAS 750GM 80+ Gold bir güç kaynağı var. Bütçeden tasarruf adına elimdeki güç kaynağını kullansam, bu sistemde sıkıntı yaşar mıyım?
    Tavsiye olarak soğutması iyi bir kasa önerisi yapar mısınız? Bütçe 2K civarı.

Son düzenleme:
Cevap için teşekkürler.

Peki bir PSU'nun artık yetersiz geldiğini / ömrünün dolduğunu nasıl anlayabilirim?
Şu anda aktif kullandığım 5 yıllık sistemde; tahminim işlemci ısındığından ve sürekli %100 olduğundan ara sıra bilgisayarım oyun esnasında siyah ekran oluyor ve reset atmam gerekiyor. Böyle bir şey PSU'dan kaynaklı olabilir mi?

PSU'nun ömrü, içinde bulunan iç bileşen kalitesiyle alakalı.
Siyah ekran yemeniz büyük olasılık CPU'dan olabilir, ama emin değilim. Güç kaynağı ile alakalı olacağını sanmam ama isterseniz bunun için OCCT power testi yapabilirsiniz.
Yeni sistemi topladıktan sonra da ilk iş, OCCT power testi yapmanızda fayda var.

Tekrardan teşekkürler.

Topladığım sistem ile ilgili bir yorumunuz var mıdır? Şu anda sadece ekran kartını sipariş verdim, geri kalan kısmı ile ilgili bir yorumunuz varsa duymak isterim.

Tekrardan teşekkürler.
Topladığım sistem ile ilgili bir yorumunuz var mıdır? Şu anda sadece ekran kartını sipariş verdim, geri kalan kısmı ile ilgili bir yorumunuz varsa duymak isterim.
Beyaz SETUP için, gayet güzel hocam. SSD'nin içerisine işletim sistemi kuracaksanız, DRAM'lı bir M.2 SSD almanız doğru olur

Evet hocam, işletim sistemini ssdnin içerisine kuracağım. Dram lı bir 1TB ssd öneriniz var mıdır 2-3k civarı fiyatlarda?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…