Yeni üyelere konu açmak için mesaj sınırı getirilmeli

Makaleler
3
Yer
Samsun
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Case: Xigmatek Venom X | MBO: Asus TUF B450-PRO GAMING | CPU: AMD Ryzen™ 5 3600X , @ 3.8GHz | CPU Cooler: Stock | RAM: Crucial 16GB (2x8GB) Ballistix Sport LT Gray DDR4 @ 3000MHz | GPU: ASUS RADEON™ RX 5700XT 8GB GDDR6 @ 1905 MHz 256-bit | PSU: XIGMATEK X-POWER 650W 80+ | SSD: Kingston 480GB HyperX Fury 3D | M.2 SSD : 1 WD 240GB Sata Green M.2 SSD | Display: AOC Q3279VWFD8 |
Meslek
Üniversite Öğrencisi
Merhaba böyle bir sorun dikkatimi çekti. Bazı yeni üyeler direkt olarak foruma kayıt oluyor ve kendi sorunu ile alakalı konu açıyor. Sonrasında ise gelen yardım mesajlarını tek tek deniyor, çözüldüğü zaman bir daha foruma giriş yapmıyor. Hangi çözümün işe yaradığını ya da nasıl çözdüğünü yazmaya bile tenezzül etmiyor. Onun dışında yazım yanlışlarına dikkat etmiyor. Bunun dışında düşük bir mesaj sınırı getirilirse kullanıcı, hakkında bilgi sahibi olmadığı konuları gereksiz mesajlar ile doldurabilir. Üyelik tarihi ve mesaj sınırı getirilmesi daha doğru olur diye düşünüyorum.

Kısmen katılıyorum. Yani aktif olmayan üyeler silinsin bence. Adam yıllardır girmemişse yıllar sonra aa böyle bir site vardı gireyim diyeceğini sanmıyorum. Yani sence katılımı A tarihi son görünmesi A tarihi olan, mesaj sayısı 1 olan bir adam tekrar girer mi? Hayır.

Mesaj sınırına gerek yok. Mesaj sınırı saçma bir çözüm olmuş.

Son görülme tarihi katılım tarihi ile aynı olan çok kişi gördüm.

Katılımı 20 Haziran ise son görülmesi 20 Haziran.

Yani bari konu açıyorsun bir bak be adam. Yazıyoruz o kadar sen çekip gidiyorsun. Bir de cevaplara bakıp çözümü yazmayan, ifade bırakmayan tipler var.

Son düzenleme:
Hiç olmazsa Ziyaretçi olarak girin ki bir daha forumla işiniz olmayacağınızı anlayalım.

Bence gereksiz. Hemde aşırı gereksiz. Millet o zaman bir kere hesap açsın sorunu çözülünce bir daha girmesin. Sonuçta sorunu çözüldü. Arkadaş bir tane daha sorunu çıktığında muhtemelen bu siteye gelecek ve hesabının silindiğini görecek. Ben olsam delirirdim vallahi. Bir zararları da yok yani neden böyle bir şey istediniz merak ettim.

Ya gerçekten yeni katılan ama bilgiye ve bilgilendirmeye açık,doğru bir sosyal kullanıcısıysa?
O zaman bu çok yeni olan ama kaliteli üyelere haksızlık olmaz mı?
Yoksa siz başka bir şeyi mi kastediyorsunuz, ben de yanlış anlamış olabilirim.
Bu arada günlerce konuyu, cevapsız ve çözülmesine rağmen sonuçsuz bırakanlara sınırlama getirilmesi bence de mantıklı olur.

Belirli bir süre siteye giremeyenlerin hesabı silinmeli bana göre, 6 ay olur, 1 sene olur bilemem.
Siteye girip 5 mesaj yazıp 4 senedir gık çıkarmayan bir adam yüzünden istediğim nicki alamadım. Daha farklı etkenler de var tabii.
Ama mesaj sınırlaması kötü. Buraya gelen üyeler soru sormak için geliyor, sorusunu soramayınca "Bu nasıl site ya?" der ve gider.

Mesaj sınırı pek mantıklı olmaz. Zaten üye olanlar genelde soru sormak için geliyorlar, öyle hemen soru soramadığı platformda duracaklarını zannetmem. Diğer türlü de bir an önce sorunlarını çözmek için mesaj kasmaya çalışırlar. Dürüst olayım, ben olsam ve işim acil olsa, spam yapmadan deli gibi mesaj kasmaya çalışırdım.

Ama bazen sitem etmekte haklısınız. Bazıları soruyu soruyor, sonra gelen cevaplara bile bakmıyor tahminimce. Madem bakmayacaksın, niye sordun? Yani kimseye yardım etmek gibi bir zorunluluğun yok elbette ama bari emek verip mesaj yazanları tak.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…