Yeni Windows 10 Build 14926 Önizleme Sürümü

Makaleler
287
Yer
İstanbul
Microsoft, Insider Preview kullanıcıları için yeni Windows 10 Build 14926 sürümünü yayınladı. Yeni sürümde gözüme çarpan bazı detaylar şu şekilde:
  • Artık PIN girme ekranında NumLock'ın kapalı olması bir şey değiştirmeyecek. PIN girme ekranında nümerik tuş takımları hep çalışacak.
  • Cortana kullananlar Microsoft Edge'de artık hatırlatıcı ayarlayabilecekler. Bunun için Edge'de bir sekme olacak. Hatırlatmalar daha sonra sağdaki bildirim paneline düşecek.
  • Bir önceki Windows sürümünde sildiğiniz uygulamalar artık yeni sürümde tekrar yüklenmeyecek.
  • Edge için TamperMonkey eklentisi eklendi.
  • Microsoft Edge'den favroi web sitelerinizi HTML olarak dışa aktarma özelliği geldi.
Diğer iyileştirmeler:

• Adobe Acrobat Reader çökme sorunu düzeltildi.
  • Intel Atom (Clovertrail) sistemlerde simgeler ve metinlerin hatalı renderlanması sorunu çözüldü.
  • Ekranın yerleşik oranı dışında oyun açıldığında hatalı ölçeklendirme sorunu düzeltildi. Mesela 16:9 ekranda Counter Strike: Global Offensive'i 4:3 açınca sorun olması gibi.
  • Wi-Fi tam çekmemesine rağmen tam çekiyor gibi gözükmesi sorunu giderildi.
  • Xbox Wireless Adapter ve D-Link gibi bazı kablosuz ağ adaptörlerinin çalışmama sorunu giderildi.
Bu sürümü yüklemek için:

upload_2016-9-15_10-44-32.png

Microsoft, Insider Preview kullanıcıları için yeni Windows 10 Build 14926 sürümünü yayınladı. Yeni sürümde gözüme çarpan bazı detaylar şu şekilde:
  • Artık PIN girme ekranında NumLock'ın kapalı olması bir şey değiştirmeyecek. PIN girme ekranında nümerik tuş takımları hep çalışacak.
  • Cortana kullananlar Microsoft Edge'de artık hatırlatıcı ayarlayabilecekler. Bunun için Edge'de bir sekme olacak. Hatırlatmalar daha sonra sağdaki bildirim paneline düşecek.
  • Bir önceki Windows sürümünde sildiğiniz uygulamalar artık yeni sürümde tekrar yüklenmeyecek.
  • Edge için TamperMonkey eklentisi eklendi.
  • Microsoft Edge'den favroi web sitelerinizi HTML olarak dışa aktarma özelliği geldi.
Diğer iyileştirmeler:

• Adobe Acrobat Reader çökme sorunu düzeltildi.
  • Intel Atom (Clovertrail) sistemlerde simgeler ve metinlerin hatalı renderlanması sorunu çözüldü.
  • Ekranın yerleşik oranı dışında oyun açıldığında hatalı ölçeklendirme sorunu düzeltildi. Mesela 16:9 ekranda Counter Strike: Global Offensive'i 4:3 açınca sorun olması gibi.
  • Wi-Fi tam çekmemesine rağmen tam çekiyor gibi gözükmesi sorunu giderildi.
  • Xbox Wireless Adapter ve D-Link gibi bazı kablosuz ağ adaptörlerinin çalışmama sorunu giderildi.
Bu sürümü yüklemek için:

Eki Görüntüle 188307
Abi bu stabil sürüm mü ?

Stabilden kastın nedir bilmiyorum ama ben Preview sürümleri günülük kullanımda kullanıyorum ve çözemediğim bir sorun olmadı şimdiye kadar. İçinde tabii ki hatalar var ve bu hataların tam listesi burada mevcut: Announcing Windows 10 Insider Preview Build 14926 for PC and Mobile

Ha yok stabilden kastın son kullanıcıya sunulan sürüm mü ise, hayır. Insider Preview programına katılman lazım.
Abi stabilden kastım Beta sürümü dicektim. Peki bu güncellemeden sonra kullanıcıya sunulan son sürümüdemi indireceğiz ?

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı