Yeni yapılan binaya internet altyapısı zorunlu mu?

Kayra Han

Centipat
Daha fazla  
Mahallem ve sokağımda internet altyapısı var. Komşu binaların da internet abonelikleri vs var. Bu sokakta yeni bir bina yapılıyor elektrik doğal gaz su vs var fakat internette binayı sorgulayınca altyapı yok görünüyor. Müteahhit altyapı çekmek zorunda mı? ChatGPT'den sorduğumda 2016'dan beri zorunlu olduğunu söyledi ama emin olamadım. Yardımcı olursanız sevinirim. Bir de bina da internet kutusunu göremedim. Yarın bir daha bakacağım altyapı olup olmadığını kendim nasıl görebilirim dairelerde falan?

Mahallem ve sokağımda internet altyapısı var. Komşu binaların da internet abonelikleri vs var. Bu sokakta yeni bir bina yapılıyor elektrik doğal gaz su vs var fakat internette binayı sorgulayınca altyapı yok görünüyor. Müteahhit altyapı çekmek zorunda mı? ChatGPT'den sorduğumda 2016'dan beri zorunlu olduğunu söyledi ama emin olamadım. Yardımcı olursanız sevinirim. Bir de bina da internet kutusunu göremedim. Yarın bir daha bakacağım altyapı olup olmadığını kendim nasıl görebilirim dairelerde falan?
Yeni inşaatlarda (7-8 yıldan bu yana) Yapı Yönetmeliğnin en son haline göre müteahhit her daireden binaya fiber optik kablo sokulabilecek bir noktaya kadar OBK dediğimiz ince, dahili tesisat fiber optik kablolarını çekmek mecburiyetinde. Bunu yapmanın yanısıra ilgili T. Telekom Md'ne de başvurup o binaya internet alt yapısı getirilmesini talep etmek durumunda. Gerisi T. Telekom'a kalıyor.

Yeni inşaatlarda (7-8 yıldan bu yana) Yapı Yönetmeliğnin en son haline göre müteahhit her daireden binaya fiber optik kablo sokulabilecek bir noktaya kadar OBK dediğimiz ince, dahili tesisat fiber optik kablolarını çekmek mecburiyetinde. Bunu yapmanın yanısıra ilgili T. Telekom Md'ne de başvurup o binaya internet alt yapısı getirilmesini talep etmek durumunda. Gerisi T. Telekom'a kalıyor.
Bugün inceledim daireyi ve telefon prizi olduğunu gördüm zaten mahallede de dsl alt yapısı varmış teşekkür ederim yorumunuz için. Oturma izni aldıktan sonra binaya kutu getirme, port açma gibi şeyleri de müteahhit mi yapıyor acaba?

Mahallenizde sadece DSL altyapısı (bakır altyapı) mı varmış? Eğer binanın inşaatı yeniyse (yani son 7-8 yıllık) müteahhitin buraya mutlaka bir de fiber optik kablo çekmiş olması gerekirdi. Telefon prizi vardır ama bu prize dahili tesisat fiber optik kablosu (OBK) bağlanamaz. Müteahhitin üç işi/sorumluluğu var: 1) Her daireye, binanın müsait bir yerinden tek tek OBK çekmek. 2) Bu OBK'ların toplandığı yerden T. Telekom veya başka servis sağlayıcının binaya kendi fiber optik kablolarını getirebilmeleri için ana güzergahtan (binanın önündeki sokak veya cadde seviyesinden) bir kanal açmak, 3) "Benim işim tamamlandı..." diyerek T. Telekom'a bilgi verip ve altyapı getirilme talebi oluşturmak. Gerisini Servis Sağlayıcı (en başta T. Telekom) halletmek durumunda ama bunun için bir süre verilmesi de biraz zor.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı