Yeni yapılan sitelerin internet alt yapısı nasıl olur?

Makaleler
30
Arkadaşlar 2 ay sonra şu an inşaat halinde olan bir siteye taşınacağım. Bu yeni sitelerin alt yapıları normal apartman alt yapıları gibi kötü mu oluyor? Yoksa daha iyi mi oluyor?

Yeni yapılan sitelerin çoğuna fiber döşüyorlar. İlk yapılışta çok büyük bir maliyet farkı olmuyor, sonradan koyması asıl sorun.

Sonradan koyması derken? Fiyat konusunda biz mi etkileneceğiz?
Mesela insanlar hep "İstanbul'un göbeğinde oturuyorum fiber yok" diye şikayet eder. Asıl sorun zaten o. Yani var olan altyapıyı kazıp tekrar yeni altyapı oluşturmak zahmetli ve zor bir iş. O kadar izin alınacak, trafiğe kapatılacak vs vs. Sıfırdan yapılırken fiber eklemesi daha kolay. Bahsettiğim şey buydu.

Anladım. İyi yanı şu ki orada altyapı yoktur diye düşünüyorum. Çünkü daha önce herhangi bir bina vs. bulunmadı. Hayırlısı artık

Yeni yapılan sitelerin %99'una FTTH döşeniyor. Hiç merak etmeyin çok temiz bir fiber internetiniz olur. Fiber iç tesisat inşaatla birlikt yapılıyor, siz oturduğunuzda çoktan döşenmiş olur. Fakat sistemden aktif edilmesi birkaç ay alabiliyor, o yüzden oturur oturmaz hemen kullanmaya başlayamamanız olası.

Saha dolabına hiçbir yeri kazmadan getirebiliyorlar. Sonrasında elektrik direklerinden geçirip çevremdeki birkaç eve kablo götürdüklerine şahit oldum. Hiç de zahmetli bir işe benzemiyor.

Saha dolabına hiçbir yeri kazmadan getirebiliyorlar. Sonrasında elektrik direklerinden geçirip çevremdeki birkaç eve kablo götürdüklerine şahit oldum. Hiç de zahmetli bir işe benzemiyor.
İlginç. Sizin söylediğiniz şekilde fiber taşındığını ilk defa duydum. Tüm evlere elektrik kablosu gibi taşımak mantıklı mı bilmiyorum. Benim dinlediğim ve bildiğim doğal gaz borusu nasıl döşeniyor ise aynı o şekilde altyapı çalışması yapılmalı. Zaten çoğu yerde de böyle yapılıyor.

İhtimaller üzerine konuşulmuş ama şehre uzaklığı, binanın çevresi hepsi etken bunlara. Taşınacağınız sitenin şirketine sormanız daha yararlı olur.

Peki bu FTTH nin fiyatlara bir etkisi vs. oluyor mu? Ve hız konusunda nasıl bir etki sağlar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…