Yeni yurt dışı alışveriş yasası nedir?

Aliexpress'den 4'ünde sipariş verdim bende, bir önceki başlıkta da yazdığım gibi, benim anladığım belirtilen listede kategoriler var ve bu kategorideki ürünler için temsilicilik gerekiyor sanırım, yani yapı mazelemsi demiş mesela kimyasal ürünler yapıştırıcılar vb şeyler ama mesela tornavida onarım malzemesi olduğu için teknik olarak geçmesi lazım çünkü yapı malzemesi içinde değil ama dahil de edebilir. Ben mekanik onarım tdc timing tool ürünü aldım, bunlar için herhangi bir şey belirtmemişler yani mekanik onarım ürünleri hakında bir kategori yok, ürün ve kargo 29 euro civarı tutuyor tabi + olarak 700 lira vergi ödedim bu da yine kurala uygun, "27 euro sınırı kargo bedavaysa geçerli" bakalım geçecek mi, geçmemesi için bir neden yok gibi ama bir ihtimal ayırt etmeden hiç birini geçirmeyebilirler, fakat bir kaç gün önce sipariş edip, siparişi geçen çok insan var. Aldık risk en kötü para iadesi alırız, geçmezse imkanım var farklı şekilde temin edeceğim, kendileri bilir.

Son düzenleme:

Yani pazar yerlerinin bir temsilci bulundurması yeter herhalde. Yoksa Türkiye'ye Çinli mülteci akını falan olması lazım o kadar çok temsilci bulundurmak için Ama böyle bir şart koyarlar mı, yurt dışından alışverişi doğrudan yasakladık demek yerine dolaylı olarak yasaklamak için, evet olur neden olmasın olmaz denen neler olmuş bu da olur

Gelişme var mı, geçiyor mu gümrükten ürünler? Yoksa alışveriş yapamayacak mıyız artık Temu gibi sitelerden?

Gelişme var mı, geçiyor mu gümrükten ürünler? Yoksa alışveriş yapamayacak mıyız artık Temu gibi sitelerden?
Benim sipariş daha yeni girdi Türkiye ye, muhemelen yarın veya cuma günü başlar gümrük işlemleri ama forumda 2 ve 3 'ünde sipariş edip kargosu geçenler var. Yine de net birşey söylemek güç, benim ürünümün geçeceğini düşünüyorum ama geçmeyedebilir. Gümrük'de çalışan bir arkadaşıma sordum, düzenlemeden haberi bile yoktu Tamamen varsayım belki bu ay herkesin ürününü geçirip önümüzdeki ay sorunlar başlayabilir ya da bu ay tüm ürünlere sorun çıkarabilirler ve şanslı olanlar sorunsuzca geçebilir. Ben Aliexpress'den aldım, söylenene göre temsilciliği varmış ama bununla ilgili net bir bilgide elde edemedim.

Ben 27 martta sipariş vermiştim. Yasadan önce ürünler dışarıdaydı, bugün geldi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…