Çözüldü Yeniden Başlatma Problemi

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Burakcan zihni

Hectopat
Merhaba , geçen gün Asus anakartımın biosunu usb kullanarak güncelledim ve birkaç gün sonra bilgisayarım kendini kapamaya sonra açmaya başladı ilk önce siyah ekran geliyor (kasanın ışıkları kapanmıyor,fanlar dönmeye devam ediyor) siyah ekranın sol üstünde bir alt tire işareti bulunuyor daha sonra uzun sürmeden windows tekrar açılıyor , bu konuda yardımcı olabilecek var mıdır?
(Biosu güncelledikten sonra hiçbir ayarı değiştirmedim)
Aynı zamanda olay görüntüleyicisinde bu hata gözüküyor bilgisayarım son 7 günde 2 kez kapandığı için ilk hata olduğunu düşünüyorum.

Dosya Ekleri

• olan.png
    olan.png
    41,1 KB · Görüntüleme: 158
Çözüm
Dediklerinizi yapmadan önce bulduğum başka bir yoldan çözmeye çalıştım 2 gündür herhangi bir sorunla karşılaşmadım.
Olay şu ki ben BIOS'u ve anakartın sürücülerini güncelledikten sonra aygıt yöneticisinde bir başlık açılmış ve ses aygıtlardan bir tane daha oluşmuş. Bunları devre dışı bıraktıktan sonra sorunum çözüldü.
anakart modelini ve bios sürümünü söyleyebilir misin? ayrıca diğer sürücüleri de güncellemen lazım. yeni bir bios sürümüyle mevcut olan herhangi bir sürücünün çakıştığı durumlar olabilmekte.

anakart modelini ve bios sürümünü söyleyebilir misin? ayrıca diğer sürücüleri de güncellemen lazım. yeni bir bios sürümüyle mevcut olan herhangi bir sürücünün çakıştığı durumlar olabilmekte.

Anakartım Asus B450m-K ,Bios sürümü Update AM4 combo PI 1.0.0.4 patch B yada sürüm 2006. Konuyu açtıktan birkaç dakika sonra aynı olay gerçekleşti artık eminim Kernel-power hatasından
kaynaklanıyor.Aynı zamanda anakartın bütün sürücülerini güncelledim.

Yapabileceklerin, daha doğrusu benim önerebileceğim şeyler;
-Öncelikle bilgisayar sağ tık>özellikler>gelişmiş sistem ayarları>donanm>aygıt yükleme ayarları>Hayır seçeneğini seç. Sonrasında tüm sürücülerini tekrar kur.
-Sorun devam ediyorsa; bilgisayarını son sağlıklı çalıştığı tarihe, sistem geri yüklemesi yap.
-Sorun hala devam ediyorsa; (win 10 için) ayarlar>update>kurtarma>gelişmiş başlangıç>yeniden başlata girip sistem onarmaya çalışın.
-RAM, Ekran kartı gibi donanımlarını, anakart üzerindeki kabloları ve soketleri kontrol etmeni öneririm.
-Sorun devam ediyorsa, bios ayarlarını default yapıp, ardından temiz bir format atmanı öneririm.
-Sorunun çözülmediyse BIOS'u tekrar kur. Güncelleme esnasında hiç bir müdahelede bulunma. belki bir kaç defa kendini kapatıp, açabilir.
-Mümkün mü yada zor mu bilmiyorum ama; sorunun hala devam ediyorsa, BIOS'unu bir önceki sürümü yüklemeye çalış.

Dediklerinizi yapmadan önce bulduğum başka bir yoldan çözmeye çalıştım 2 gündür herhangi bir sorunla karşılaşmadım.
Olay şu ki ben BIOS'u ve anakartın sürücülerini güncelledikten sonra aygıt yöneticisinde bir başlık açılmış ve ses aygıtlardan bir tane daha oluşmuş. Bunları devre dışı bıraktıktan sonra sorunum çözüldü.

Dosya Ekleri

• Ek Açıklama 2020-01-23 202107.png
    Ek Açıklama 2020-01-23 202107.png
    14,7 KB · Görüntüleme: 78
Çözüm
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı