Yenilenmiş HDD alınır mı?

Yalancıyım

Picopat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar, depolama almak için HDD alacağım fakat SSD'mi alayım ıntenso yoksa yenilenmiş HDD'mi?

Son düzenleyen: Moderatör:
Selam. Yeni hdd alıcaksen kasanın içinde soğuk bir ortamda tut bu sayede 3-4 yıl rahat götürür seni eğer daha dikkatli bakar isen 7 sene bile götürür bende cooler master kasa var hdd kızağına 5cm fan takabiliyorum bu sayede hdd'm fazla ısınmıyor tavsiye ederim

Merhaba arkadaşlar, depolama almak için HDD alacağım fakat SSD'mi alayım ıntenso yoksa yenilenmiş HDD'mi?
Verileriniz önemli ise, yenilenmiş HDD almayın derim. Daha önce nerede, nasıl, ne kadar saat kullanıldığını bilemezsiniz. Örneğin bu disk kamerada kullanıldıysa onbinlerce saat çalışmış olabilir. Yenilenmiş disklerde kullanım ömrü sıfır saate kadar düşürülebilir.
Depolama amaçlı kullanılacaksa, SSD seçeneğini de eleyin derim. SSD ler çok hızlı, hayatı
kolaylaştırıyor ama, hala mekanik diskler kadar güvenli değiller.
Intenso öneririm. Alman markasıdır, içerisinden Western Digital veya Toshiba disk çıkar.
Ayrıca içinde ki diskleri çıkarıp, sata disk olarak kullanabilirsiniz.
Her türlü senaryoda da, verilerinizin farklı bir diskte kopyası mutlaka bulunmalıdır.

Daha önce nasıl kullanıldığı, nasıl donör yapıldığı belli değil. Önerilmez.
Hangi model kasa kullanıyorsunuz?

Benim HDD şu an 10. yılını doldurdu sorunsuz şekilde. Yenilenmiş HDD yorumları da pek iç açıcı durmuyor.

Benim HDD şu an 10. yılını doldurdu sorunsuz şekilde. Yenilenmiş HDD yorumları da pek iç açıcı durmuyor.
Aynen, benimki de 14. yılında ve %100 sağlıkta. Yenilenmiş olan disklerin kaç yıl dayanacağı belli değil, riske girilmez.

Seagate nin 4tb bir modeli var bu heryerde "sıfır" hdd olarak satılıyor ve resmen dolandırıcılık yapılıyor etiket ile uygulamaların tespit ettiği hdd aynı değil! hdd nin etiketi ve poşeti tamamen fake .. butün bunlar ışığında "yenilenmiş" hdd yi düşünemiyorum bile.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…