Selam. Yeni hdd alıcaksen kasanın içinde soğuk bir ortamda tut bu sayede 3-4 yıl rahat götürür seni eğer daha dikkatli bakar isen 7 sene bile götürür bende cooler master kasa var hdd kızağına 5cm fan takabiliyorum bu sayede hdd'm fazla ısınmıyor tavsiye ederim
Verileriniz önemli ise, yenilenmiş HDD almayın derim. Daha önce nerede, nasıl, ne kadar saat kullanıldığını bilemezsiniz. Örneğin bu disk kamerada kullanıldıysa onbinlerce saat çalışmış olabilir. Yenilenmiş disklerde kullanım ömrü sıfır saate kadar düşürülebilir.
Depolama amaçlı kullanılacaksa, SSD seçeneğini de eleyin derim. SSD ler çok hızlı, hayatı
kolaylaştırıyor ama, hala mekanik diskler kadar güvenli değiller.
Intenso öneririm. Alman markasıdır, içerisinden Western Digital veya Toshiba disk çıkar.
Ayrıca içinde ki diskleri çıkarıp, sata disk olarak kullanabilirsiniz.
Her türlü senaryoda da, verilerinizin farklı bir diskte kopyası mutlaka bulunmalıdır.
Selam. Yeni hdd alıcaksen kasanın içinde soğuk bir ortamda tut bu sayede 3-4 yıl rahat götürür seni eğer daha dikkatli bakar isen 7 sene bile götürür bende cooler master kasa var hdd kızağına 5cm fan takabiliyorum bu sayede hdd'm fazla ısınmıyor tavsiye ederim
Seagate nin 4tb bir modeli var bu heryerde "sıfır" hdd olarak satılıyor ve resmen dolandırıcılık yapılıyor etiket ile uygulamaların tespit ettiği hdd aynı değil! hdd nin etiketi ve poşeti tamamen fake .. butün bunlar ışığında "yenilenmiş" hdd yi düşünemiyorum bile.