Yenilenmiş iPhone 14 Pro vs 15

Bütçe
45-55

Furbolvion

Hectopat
Merhaba. 1 haftadır telefon bakıyorum ve Pro fiyatları gerçekten çok pahalı ve sıfır alabilecek bütçem yok. 2. el telefon istemiyorum.

iPhone 15 51bin TL, iPhone 14 Pro yenilenmişler de 55bin TL. Aslında ikisine de bu para çok. iPhone 13'te mantıklı geliyor ama eskidi gibi de geliyor.

Sizce bu durumda bu ikisinden hangisini almak mantıklı? Bu formu herkes yenilenmiş cihaz alınmaz dediği için açıyorum aslında. Pro model kullanmak istiyorum, yenilenmiş oldukları için taksit seçenekleri de daha çok ama bir yandan da güvenemiyorum.

Android önermeyin. Apple ekosistemim var MacBook, Apple Watch, iPhone. İphonem yurtdışıydı sattım, Türkiye cihazı istiyorum. Sizin düşünceleriniz nedir bu cihazlar arasında?

Öneri olarak hangi siteden alınır yenilenmiş telefon?

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba. 1 haftadır telefon bakıyorum ve Pro fiyatları gerçekten çok pahalı ve sıfır alabilecek bütçem yok. 2. el telefon istemiyorum.

iPhone 15 51bin TL, iPhone 14 Pro yenilenmişler de 55bin TL. Aslında ikisine de bu para çok. iPhone 13'te mantıklı geliyor ama eskidi gibi de geliyor.

Sizce bu durumda bu ikisinden hangisini almak mantıklı? Bu formu herkes yenilenmiş cihaz alınmaz dediği için açıyorum aslında. Pro model kullanmak istiyorum, yenilenmiş oldukları için taksit seçenekleri de daha çok ama bir yandan da güvenemiyorum.

Android önermeyin. Apple ekosistemim var MacBook, Apple Watch, iPhone. İphonem yurtdışıydı sattım, Türkiye cihazı istiyorum. Sizin düşünceleriniz nedir bu cihazlar arasında?

Hocam ben yenilenmiş telefon önermiyorum niye yurt dışı almıyorsunuz. Yurt dışı aldıktan sonra zaten yanlış bilmiyorsam 8 ay kullanım süresi var o sürenin sonuna kadar bir birikim yaparsınız ve telefonu açtırırsınız ama illaki yurt için istiyorsanız ekranın 60 Hz için önemli değilse iPhone 15 öneririm.

Sıfır iPhone 16 Pro(128 GB) 1200 euro (52.000 TL) yurt dışından alın.

Her yıl 8 ay bedava kullanma hakkınız var yani 2026 Ağustosa kadar kullanabilirsiniz kalan 4 ay için eski telefonunuz veya F/P Android telefon alın SMS oradan bakarsınız, internet paylaşımı yaparsınız.

16 Pro'ya 1 kere WhatsApp yükleyince telefon kapansada uygulamayı silmedeğiniz sürece WhatsApp kullanıp insanları arayabilirsiniz veya mesaj atabilirsiniz.

Ayrıca yenilenmiş telefon almayın çakma 2. el telefonu size cilalayıp veriyorlar.

Telefon 2. el üstüne içindeki parçaları da değiştiriyorlar çakma 2. el iPhone alıyorsunuz.
😃

1200 euro para çıkmaz derseniz 900 euroya 0 iPhone 14 Pro var.
Söylediğim fiyatları aldığım kaynaklar:
iPhone 16 Pro ( Apple Almanya sitesinden)
iPhone 14 Pro ( Almanya MediaMarkt sitesinden)

Türkiye cihazı almayın neden mi?
Türkiye 16 Pro (128 GB) 90.000 TL.
Almanya 16 Pro (128 GB) 52.000 TL.

Karar sizin.

Son düzenleme:
Sattığım telefon iPhone 14 yurt dışıydı. Hiç zevk almadım açıkçası telefondan. Düz olucna bayağı kötü oluyor, 60 Hz deneyimi berbat. Kapalıyken de kullandığım Redmi var hala elimde bu bile 120 Hz.

O zaman Gürcistan'dan 42bin TL'ye (3000 Lari şu an indirimle beraber) iPhone 16 Pro 128 GB almak daha mantıklı. Bu yıl kapanmaz diğer yıl da 8. aya kadar açık bu sürede belki 45bine kayıt ettiririm Türkiye'de fiyatına yakın oluyor zaten pek bir zararım olmuyor.

Sattığım telefon iPhone 14 yurt dışıydı. Hiç zevk almadım açıkçası telefondan. Düz olucna bayağı kötü oluyor, 60 Hz deneyimi berbat. Kapalıyken de kullandığım Redmi var hala elimde bu bile 120 Hz.

O zaman Gürcistan'dan 42bin TL'ye (3000lari şu an indirimle beraber) iPhone 16 Pro 128 GB almak daha mantıklı. Bu yıl kapanmaz diğer yıl da 8. aya kadar açık bu sürede belki 45bine kayıt ettiririm Türkiye'de fiyatına yakın oluyor zaten pek bir zararım olmuyor.

1-) iPhone 14 Pro ve iPhone 16 Pro 120 Hz telefonlar

2-) kayıt ettirmeyin bence boşuna vermeyin bu kadar 2026 Ağustosa kadar sıkıntısız kullanıyorsunuz sonda eylül Ekim kasım aralık aylarında eski telefona simi takın.
SMS eski telefondan görebilirsiniz.

İnternet paylaşımı ile 16 Pro'da internet kullanabilirsiniz

iPhone bir kere WhatsApp indirirseniz telefon kapansada çalışır sadece uygulamayı silmeyin.

Böyle 4 ay daha sonra yılbaşı hakkınız yeniliyor ve 2027 Ağustos ve tekarar dediğim şekilde 4 ay

Sadece yanınızda 2 telefon taşımak zorunda olacaksınız bunun içinde erkek boyun çantaları var onlardan bir tane alın.

Sıfır iPhone 16 Pro(128 GB) 1200 euro (52.000 TL) yurt dışından alın.

Her yıl 8 ay bedava kullanma hakkınız var yani 2026 Ağustosa kadar kullanabilirsiniz kalan 4 ay için eski telefonunuz veya F/P Android telefon alın SMS oradan bakarsınız, internet paylaşımı yaparsınız.

16 Pro'ya 1 kere WhatsApp yükleyince telefon kapansada uygulamayı silmedeğiniz sürece WhatsApp kullanıp insanları arayabilirsiniz veya mesaj atabilirsiniz.

Ayrıca yenilenmiş telefon almayın çakma 2. el telefonu size cilalayıp veriyorlar.

Telefon 2. el üstüne içindeki parçaları da değiştiriyorlar çakma 2. el iPhone alıyorsunuz.
😃

1200 euro para çıkmaz derseniz 900 euroya 0 iPhone 14 Pro var.
Söylediğim fiyatları aldığım kaynaklar:
iPhone 16 Pro ( Apple Almanya sitesinden)
iPhone 14 Pro ( Almanya MediaMarkt sitesinden)

Türkiye cihazı almayın neden mi?
Türkiye 16 Pro (128 GB) 90.000 TL.
Almanya 16 Pro (128 GB) 52.000 TL.

Karar sizin.

Kapali kutu 14 Pro linki atar misiniz?

Birkac yil once uretimi durmus cihazin 0 satilmasi ilginç.

Kapali kutu 14 Pro linki atar misiniz?

Birkac yil once uretimi durmus cihazin 0 satilmasi ilginç.

İnternet sitesinde 1 TB versiyonun stoğu var şu an güncel

Ancak 1 ay önce SS almıştım 128 GB versiyonu SS koyarım.

https://www.mediamarkt.de/de/product/_apple-iphone-14-pro-1-tb-space-schwarz-dual-sim-143919905.html

IMG-20250321-WA0011.jpg

Not: Tarayıcı eklentisi sayesinde Türkçe yazıyor ve bu SS satürn yani Almanya'nın en büyük teknoloji mağazalarından biri olan satürnden aldım o zaman Media marktda fiyat aynıydı o yüzden bir daha SS almamıştım.

Fiziksel mağazada 128GB versiyonu vardır.

1 ayda koskoca şirketin bütün mağazalardaki stok bitecek hâli yok 😅

ikinci el telefon istemiyorum demişsin ama yenilenmiş telefonlar da ikinci el oluyor. Takas kampanyalarıyla ele geçen telefonların pilini, kasasını veya sıkıntılı yeri varsa değiştirip satışa sunuyorlar. Değişen parçaların orijinal olup olmadığı, nerede yapıldığı ve onarım işçiliğinin kalitesi soru işareti. Bu açıdan düşünürsek kurcalanmamış temiz bir ikinci el telefon almak daha mantıklı.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı