Yere düşen HDD tamir edilebilir mi?

brsyldrm_24

Decapat
Daha fazla  
SSD veya HDD modeli
Toshiba
Merhaba. Az önce harici hard diskim çok kısa bir mesafeden yere düştü 5 bilemedin 7 8 cm.
Ama bir anda gitti büyük ihtimal daha kurtulamaz ama ben yine de sorayım yapabileceğim bir şey var mı ya da tamir edilir mi? Herhangi bir ses gelmiyor normal çalışma sesi var.

Dosya Ekleri

• IMG_20231117_142903.jpg
    559,2 KB · Görüntüleme: 66
Hocam aynı HDD'den bulunup kolan olarak kullanılıyor. yani çalışan cihazın devrelerini sizinkine takıyorlar ya da sizin diskinizi çalışan cihaza. Bu şekilde kurtarıyorlar.

Ayrıca harici HDD dediğiniz için orada durum biraz farklı. Büyük ihtimalla diskiniz değil onu usb üzerinden bilgisayara bağlamanıza yarayan devre zarar görmüştür.

Bu durumda bir tane harici HDD kutusu almanız ve bozulan kutudaki HDD'yi çıkarıp yeni kutuya takmanız yeterli.

Aynı şey benim de başıma gelmişti disk çalışır halde yere düştüğü için disk bir anda kendini durduruyor böyle olunca okuyucu diskin üstünde kalıyor. Diskin içini açıp okuyucuyu yerine koymanız lazım. Ama dikkat edin diski çizmeyin diski hareket ettirerek yerine koymaya çalışın. Ama şunu söyleyeyim disk artık kullanılmaz duruma gelecektir en azından bende öyle olmuştu. Okuyucu yerine koyup kapattıktan sonra hemen verilerinizi yedekleyin eğer büyük bir sıkıntı yoksa disk belki çalışmaya devam edebilir ama benim diskim bilgisayar kasasının üstünden düşmüştü ve verileri kurtardıktan sonra bir daha çalışmadı. Diskin bad sector sayısı her geçen saniye artıyordu böyle olunca da disk kullanılmaz oluyor.

Bu bahsettiğiniz işlemin özel tozdan ve partiküllerden arındırılmış bir odada özel teçhizat ve kıyafetlerle yapılması gerekiyor. Mikronluk partiküller diske zarar verebiliyor çünkü.

Bu bahsettiğiniz işlemin özel tozdan ve partiküllerden arındırılmış bir odada özel teçhizat ve kıyafetlerle yapılması gerekiyor. Mikronluk partiküller diske zarar verebiliyor çünkü.

Hocam doğru diyorsunuz mesajıma bunu yazacaktım ama disk zaten işlem sonrasında büyük ihtimalle çöp olacak bu yüzden bu konuya değinmedim.

Çalışır vaziyette iken düşmemişse sorun olmayabilir veya çözülebilir.
Çalışır vaziyette iken düşmüşse, şansına.
Yukarıda yazılanlar HDD için geçerli. SSD ler biraz daha farklı bir konu.

Hocam doğru diyorsunuz mesajıma bunu yazacaktım ama disk zaten işlem sonrasında büyük ihtimalle çöp olacak bu yüzden bu konuya değinmedim.
Eğer harici hdd ise zaten hdd değil yüzde 70 kutunun kendisi bozulmuştur.

Bunun gibi bütçesine göre USB 3.0 ürün alıp HDD'sini takması lazım tam emin olması için. Büyük ihtimalle çalışacaktır HDD. Sadece kutu bozulmuştur.

Bendekide taşınabilirdi zaten. Dediğim gibi bad sector sayısı çok fazla olmaya başlamıştı. Dediğiniz gibi kutunun bozuk olabileceğini düşünüp HDD'yi direk PC'ye bağladım ama PC'de görmedi.

Minitool partition wizardı yükleyin.
Herhagi bir işlem yapmak için değil, işlem yapılabilir halde mi değil mi görmek/anlamak için.
İşlem yapılamaz halde ise donanım arızalı.
İşlem yapılabilir halde ise kutuda sorun yoktur. Hatta HDD de bile donanım arızası olmayayıp çok basit bir dosya sistemi sorunu olabilir.

HDDler bu kadar çabuk bozulmazlar. Sen onu daha önce de düşürmüşsün veya anlatmadığın bir şey var.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…