Yere düşüp scroll tuşu bozulan mouse düzeltilebilir mi?

KingStannis

Hectopat
Katılım
30 Ekim 2021
Mesajlar
2.504
Makaleler
1
Çözümler
15
Yer
İstanbul
Arkadaşlar, merhaba. Mouse'um yaklaşık 1 yıl önce kuzenimin dirseği çarptığı için yere düştü. O zamandan beri scroll tuşu düzgün çalışmıyor. Aşağı yukarı hareket ediyor ancak çok laglı ve çoğu zaman ters bir şekilde oluyor bu. Ben bunu herhangi bir şekilde düzeltebilir miyim? 2 Mouse'um var ikisi de aynı şekil. Diğerininki hiç çalışmıyor hatta. Şu an kullandığımın markasını bile bilmiyorum. Diğeri ise HP marka. HP marka olanının içini açıp baktım ancak parça kırılmıştı. Diğerine de hiç bakmadım. Çalışıyor ancak dediğim gibi çok kötü halde. Düzeltmenin bir yolu var mıdır? Yoksa illa yeni mouse mu almak lazım? 1 yıldır hep ekranın sağ tarafındaki kaydırma yerinden kaydırıyorum sayfaları. Çok sinir bozucu.
 
Hocam bende de aynı sorun var makro uygulaması indirip sol taraftaki tuşlara atamakla buldum çözümü, eğer tamir edemezseniz bir deneyin derim.
 
Genelde farenin üst kapağını kaldırdığında bir vida oluyor. O vidayı sök farenin içini aç scroll tuşunu nazikçe çıkar orada plastiği kaplayan mekanizma var güzelce kargaburun veya pense yardımıyla plastiği kaplayan gümüş rengi plakayı her köşeden sık, ardından tekrar topla ürünü. Sorun çözülecektir.
 
Hocam bende de aynı sorun var makro uygulaması indirip sol taraftaki tuşlara atamakla buldum çözümü, eğer tamir edemezseniz bir deneyin derim.
Hocam şuan kullandığım mouse'un uygulaması var mı bilmiyorum. Bir tane mahalle telefoncusundan almıştım Aslında iyi çıktı da düşmeseydi sıkıntısı yoktu. Eğer diğer hocamın dediği şeyi yapamazsam bi' bakarım uygulaması var mı diye. Teşekkürler.
Teşekkürler hocam. Yarın deneyeceğim artık. Size geri dönüş yaparım.
 
Hocam benimkinin de uygulaması yoktu x-mouse button control uygulaması kullanıyorum.
 
Hocam benimkinin de uygulaması yoktu x-mouse button control uygulaması kullanıyorum.

Bir denemek lazım hocam. Yüklüyorum şimdi. Olursa haber veririm.

Arkadaşlar çözdüm sıkıntıyı. İçini açıp baktığımda scroll tuşunun yanında bir tane daha tekerlek olduğunu ve yanındaki bakır plakanın bir bölümünün yamulduğunu gördüm. İnce uçlu tornavida ile elimden geldiği kadar düzelttim. Şimdi biraz daha düzelteceğim. Hala çok ufak bir lag var ancak hızlı hızlı kaydırınca sıkıntı olmuyor. Yavaş kaydırınca da sıkıntı olmuyor. Mouse'u birazdan geri birleştireceğim. Birleştirmede sıkıntı çıkmazsa sorun çözüldü. İlgilenen herkese teşekkür ederim.
 
Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…