Yerel disk C boyutunu genişletme

sahbazz

Femtopat
Katılım
6 Ağustos 2020
Mesajlar
21
Merhaba değerli forum üyeleri. Herkese iyi haftasonları dilerim.

Size küçük bir sorunumdan bahsetmek istiyorum. Bilgisayarımın yerel disk (C: ) Boyutu fazlası ile doldu. Boş yer açmak istiyorum birçok forum sayfasını ve konu ile ilgili bir yığın video izledim ancak çözümlenmedi.

Bu çözümler arasından bilgisayarım(sağ Click)>yönet> disk yönetimi önerisini yaptım boş yer olan D diskinden 100 GB'lık yer açıyorum. Ancak açılan boş alan D'nin sağ tarafına açıldığı için C'ye sağ tıkladığımda genişlet seçeneği inaktif durumda gözüküyor. Program ile denedim yapmayı onda da aynı şekilde oluyor. 100 GB'lık kısmı D'den C'ye aktarmak istiyorum var mı bir önerisi olan?
 
Bu fazla boş yer olan D yerel diskinde küçültme yapmadan önceki hali.

Adsız.png


Bu da D diskinde küçültme işlemi uyguladıktan sonraki disk yönetimi ekranı .
A1dsız.png


@android3 Buyrun bu şekilde
 
D diskindeki verileri yedekleyin. Daha sonra 525MB kurtarma bölümünü ve Data bölümünü silin.
Bu silinen bölümü C diskine eklemeyi deneyin. Eğer yine olmaz ise format atıp yaparsınız.
 
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı