Soru farklı anlaşılabilir daha açık soramadım ancak sorun şöyle
Disk Boyutu: 299 GB
Tüm klasörlerin toplam kapladığı alan: 196 GB
Boş Alan: 77,2 GB olarak görünüyor
Şimdi klasörlerin toplam kapladığı alan ile boş alan toplamı: 273,2 GB. Ancak toplam disk 299 GB, yani 25 GB'dan biraz fazla bir alanı hangi dosya/klasörün kapladığını anlamadım. Bunun nedeni ne olabilir?
Sistem. Windows bazen depolamanın bir kısmını rehin tutar. Stabil çalışmak için diyebiliriz. 25 GB onun eseridir. Aşağıdaki rehberimde bunun bir kısmını gösterdim. Farklı farklı özellikler için depolamanın belirli kısmını alır windows. Bir ayar yüzünden sistemim 34 GB alanımı rehin almıştı mesela.
Merhabalar, size yeni fark ettiğim ve bu sayede 30 GB yer kazandığım bir ayardan bahsedeceğim. Eğer siz de benim gibiyseniz bu yöntemle windowsun gereksiz bir şekilde işgal ettiği diskimizin boyutunu geri kazanabiliriz. Öncelikle bunu nasıl yapacağız? Çok basit. Windows'un bir özelliği var bu...
Official WizTree web site. WizTree is the fastest disk space analyzer available for Windows. It reads the Master File Table (MFT) directly from the disk, bypassing Windows and gaining a huge performance boost.
Sistem. Windows bazen depolamanın bir kısmını rehin tutar. Stabil çalışmak için diyebiliriz. 25 GB onun eseridir. Aşağıdaki rehberimde bunun bir kısmını gösterdim. Farklı farklı özellikler için depolamanın belirli kısmını alır windows. Bir ayar yüzünden sistemim 34 GB alanımı rehin almıştı mesela.
WinDirStat, Microsoft Windows'un çeşitli sürümleri için tasarlanmış bir disk kullanım istatistikleri görüntüleme ve temizleme aracıdır. Linux için bir alternatif arıyorsanız, KDirStat ( apt-get install kdirstat veya Debian için apt-get install...