Ben yaklaşık 6 ay önce bilgisayarımı aldım. Aldığım zamanlar biraz bilgisiz olduğum doğrudur. Bilgisayarı aldığımdan beri sorunlar yaşıyorum. Sanıyorum ki BIOS'um güncel değil. Çünkü çoğu bilgisayarda boot'a girince gelen sekmeler bende çok farklı. Bilgisayarı flash ile ya da HDD ile başlatma seçeneğinin olduğu bölümü bir türlü bulamıyorum mesela. Bu sorundan kurtulmak için BIOS güncellemesi mi yapmalıyım bu ilk sorum. İkincisi ise yaklaşık 2 hafta önce bilgisayar açılırken Reboot and select proper boot device diye bir sorunla karşılaştım. Bir bilgisayarcıya gittiğimde işletim sistemiyle alakalı olduğunu söylediler format atılınca düzeleceğini söylediler. Ama ben hard diski okumadığını ya da başka bir problem olduğunu düşünüyorum. BIOS'da da bilgisayarı HDD ile başlatma seçeneğini bulamadığım için seçememiştim. Üçüncü sorunum ise dün oldu.
Eve geldiğimde bilgisayar açıktı ve Yerel disk C klasörü full dolmuş gözüküyordu. Ama 2-3 gün önce 250-300 GB boş yer olduğunu hatırlıyorum. 1 Aydır aralıklarla böyle problemlerle karşılaşıyorum. Bilgisayar aşığı olduğum için de çok canımı sıkıyor. Bu sorunların nerelerde olduğunu tam olarak anlamış değilim. Sisteme format attım. Windows 10'un sistemi sıfırla seçeneğinden yaptım. Bu problemleri azaltmak için ya da bitirmek için BIOS güncellemesi işe yarar mı? Ve Hard Diskimi değiştirmeli miyim? Yani mevcut HDD arızalı mı? Fikirleriniz benim için çok önemli. Değerli yorumlarınız için şimdiden çok teşekkür ederim. Kafanızı şişirdim kusura bakmayın.
Öncelikle c'deki temp dosyalarını silin. Nette nasıl olduğu var. Ayrıca bilgisayarcıya götürdünüzde ki hata windows çökmüş olsa dahi öyle hata almazsınız. Bariz pc boot olacak hard diski göremiyor. Bios güncellemesi yapın umarım yararı olur. Boot menüsüne nereden gireceğinize ise anakart marka ve model yazarak netten bulabilirsiniz.
Öncelikle c'deki temp dosyalarını silin. Nette nasıl olduğu var. Ayrıca bilgisayarcıya götürdünüzde ki hata windows çökmüş olsa dahi öyle hata almazsınız. Bariz pc boot olacak hard diski göremiyor. Bios güncellemesi yapın umarım yararı olur. Boot menüsüne nereden gireceğinize ise anakart marka ve model yazarak netten bulabilirsiniz.
İşte Boot menüsü çok karışık görünüyor bende, neyse teşekkür ederim. Eve gidince bakacağım. Ve ayrıca bir soru daha soracağım. Windows 10 yeni sürün güncellemesi var 1709 sürümü. Ve bu güncellemeyi yapmıyor. %99'da kalıyor. Sonra yeniden başlatmanız gerekiyor diyor. Yeniden başlatınca bilgisayarın açılması yaklaşık 2 saat kadar sürüyor. Ben de bilgisayarı açtığımda 2 saat beklememek için windows update'i kapattım, güncellemeleri otomatik yapmasın diye. 1709 sürümüne geçmek zorunda mıyım? Zorundaysam nasıl geçeceğim. Bios karışıklığından dolayı usb ile kurulum yapmaya üşeniyorum. Yanlış birşey olsun istemiyorum.
BIOS olayını kafanızda çok büyütmeyin. Aslında çok basit zaten sizi ilgilendiren yerler az. Başlık isminde "boot" kelimesi geçer. Windowsun son sürümünü indirip kurmanız sizin için daha sağlıklı olur. Rehber videolar var forumda. Usb ile boot etmek için yine aynı menüye gelip onu seçip yeniden başlatmak bu kadar basit. En kötü ihtimal nette araştırın hemen çözersiniz.