Yerel disk C'yi lan üzerinden paylaşma

CozurOfficial

Hectopat
Makaleler
1
Kaç gündür uğraşıyorum kafayı sıyırma derecesine geldim yapıyorum bilgisayar iptal oluyor delireceğim şimdi sizlere nereye kadar geldiğimi anlatıyorum.

Bilgisayarıma giriyorum yerel disk c sağ tikliyorum özelliklere basıyorum.
Paylaşım>gelişmiş paylaşım>bu klasörü paylaş>izinler>everyone>tam denetim>uygula>tamam>uygula>tamam.

Yapıyorum buraya kadar sıkıntı yok sonra diğer bilgisayardan ağ üzerinden bilgisayara bağlanıyorum c diskini görüyorum tıklıyorum açılmıyor izin ayarları falan diyor onun içinde şöyle bir yöntem buldum.

Güvenli>düzenle>ekle>gelişmiş>everyone>tamam>tamam>uygula>tamam.

Bunuda yaptıktan sonra klasöre gire biliyorum ammavelakin program files Windows vb klasörlere giremiyorum yine izinli biseyler yazıyor üstüne buna da çözüm gibi bir şey buldum o da olmuyor hatalı oluyor Windows'u bozuyor geri dönüşüm kutusu ağırzalı diyor bilgisayarda ki tüm yazılar falan gidiyor vesaire onu da anlatıyım.

Güvenli>gelişmiş>sahibi değiştir>everyone>nesnelerin ve alt kapsayicilarin sahipliğini değiştir>uygula>tamam.

Yaptıktan sonra diğer bilgisayara geçiyorum yine ağ üzerinden bilgisayara bağlanıyorum.
Paylaşmış olduğum c diskine sağ tıklıyorum.

Özellikler>güvenlik>gelişmiş>izinlerini değişir.

Bunu yaptıktan sonra altta 2 tane kutucuk var.
Bu nesnenin üst öğesinden devre alabilen izinleri içer.
Tüm bağımlı nesne izinlerini bu nesnelerin devri olabilen izinlere değiştir.

İkisine de tik atıyorum uygula tamam diyorum bu sefer kesin çözüm program files Windows vb klasörlere girebiliyorum ammavelakin benim bilgisayar da diyor ki geri dönüşüm bozuldu bana bir yol gösterin ne yapmam lazım format ATA ATA bir hal oldum.

Disk olarak degil de diskin icine gir icerigi tek bir klasore tasiyip saga tikla bununla paylas secip ardindan belirli kisiler gir everyone ekleyerek okuma yazma secerek paylasabilirsin. Dogru anladiysam paylasma sorununa bu cözüm olacaktir

Bu ayarları aktif et birde öyle dene ağ listesinde gözükmesi lazım paylaştığın yerel diskin.

Ag baglantilari yerel ag baglantisi sag tık ozellikler tcp 4 uzerinden İki bilgisayara örneğin; modem 1olanlar tplink , 2 olanlar airties = simdi network yolu 1 olan modemden örnek olarak. İp 192.168.1.12 , 255.255.255.0 , 192.168.1.1 dns kısmına da 192.168.1.1 diger bilgisayara da 1.14 ver.
Sonra ag ve paylasim merkezindeki ag bulmayi ac , dosya ve yazici paylasimini ac , ağ erisimi olan herkesin ortak klasordeki dosyaları okuyabilmesi icin... paylaşımı ac , 40 veya 56bit sifreleme kullanan aygıtlar icin dosya paylaşımıni etkinlestir , parola korumali paylasimi kapat. Sonrasında ilk yazdığım mesaji uygularsan. Sorun cozulur. Bir de ag ve paylasim ayarlarindaki ev veya iş ve ortak gecerli profil var. Ikisinde de bu ayarlari uygula. Baslat calistir uzerinden; //bilgisayar adı yazarak ta baglanabilirsin.
Not : iki bilgisayar arasında paylasim olarak sahiplik degistirmene gerek yok. Senin kullanici adın zaten yönetici olarak müdahale ediyor.

Son düzenleme:

Bağlanmaya çalıştığın bilgisayardan paylaşım sonuna $ işareti eklersen yönetici yetkileriyle oturum açarsın klasör de. Örnek;

Kod:
\\192.168.1.10\c$
\\win10pc\c$

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…