Yerli E-ticaret sitelerinden sipariş verisi çekme sorunsalı

Vil

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar merhaba,

Staj yaptığım şirket benden yerli e-ticaret sitelerindeki sipariş bilgilerine ait verileri projeme çekmemi istedi. Ancak, hangi e-ticaret sitesi entegrasyon dokümanını incelediysem, hepsi satıcı hesabı oluşturmayı şart koşuyor. Trendyol'un bunu yapmayan bir tek site olduğunu sanıyorum, ama onda da IP yetkilendirmesi gerekiyor ve bu yetkilendirmeyi almak için yönlendirdikleri telefon numarası yanlış olduğu için telefondaki arkadaşlar bu konuda yardımcı olamıyorlar.

Bu görevi vermeden önce bunu bilmiyorlar mıydı, yoksa ben yanlış bir yere bakıyor olabilir miyim? Sipariş bilgilerini çekmek için tek yol API'ler mi? Ben yalnızca kendimi web service konusunda geliştirmek istiyorum, ancak yerli sitelerde Amazon'daki gibi bir sandbox API olmadığını sanıyorum. Gözümden kaçan bir şey varsa ve bahsettiğim pratikleri yapabileceğim bir e-ticaret sitesi varsa yardımcı olabilir misiniz?

Mantıken bir satıcı hesabının olması gerekiyor ki verilen siparişleri burada görebilesin. İş yerinden satıcı hesaplarını isteyebilirsin.
Sipariş bilgilerini çekmek için tek yol API'ler mi?
Web Scraping ile de alabilirsin. Fakat dediğim gibi önce satıcı hesabı ile giriş yapmalısın.

Cevabınız için teşekkür ederim, siparişler olmak zorunda değil e-ticaret sitelerinden api aracılığyla örnek olarak herhangi bir veri çekmek istiyorum, gerçek bir satıcı olmadan test hesabı ile entegrasyonu mümkün kılan bir platform yok sanırım türkiyede. Elimde API KEY olmadan herhangi bir işlem gerçekleştiremediğim için yalnızca jsonplaceholder veya customweather map gibi public apilerle çalışabiliyorum, daha kapsamlı bir çalışma yapmak istediğimde KEY olmadığı için takılıyorum. Web Service kullanımını öğrenebilmek için önerebileceğiniz kaynaklar varsa memnun olurum.

Google, Microsoft gibi büyük şirketlerin servislerini kullanabilirsiniz. Çoğu uygulamaları için API desteği sağlıyorlar.

İfadeler: Vil
Merhaba konudan bağımsız bir şey sormak istiyorum size, stajı okul olmadan mı yapıyorsunuz yoksa okul ile mi?

Merhaba konudan bağımsız bir şey sormak istiyorum size, stajı okul olmadan mı yapıyorsunuz yoksa okul ile mi?
Okul olmadan derken ne demek istediğinizi tam anlamadım ama mezun olmak için zorunlu staj var onun için yapıyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…