Yerli halk mı mülteci mi daha rahat?

yigit3585

Hectopat
Küçük bir sahil kasabasında yaşıyorum. Son yıllarda kasabada yabancı nüfus, özellikle Suriyeliler, belirgin şekilde arttı. Geçen gün markete gittiğimde, yerli halkın genellikle birkaç parça alışveriş yapıp çıktığını gördüm. Ancak Suriyeli ailelerin ellerinde birçok poşet ve ürünle çıktıklarına şahit oldum. Ayrıca bazıları son model araçlara biniyor, kolunda altın bilezik taşıyanlar bile vardı. Bu durum beni düşündürdü. Nasıl oluyor da biz kendi vatandaşlarımız geçim sıkıntısı çekerken, mülteci olarak gelen kişiler daha rahat yaşayabiliyor gibi görünüyor? Bazen kendi ülkemde mülteci olsam daha mı iyi olurdu diye düşündüğüm oluyor.

İstanbul'da yaşayan biri olarak, Esenyurt ve Fatih mahalleleri olmak üzere birçok Suriyeli görmek çevrede mümkün. Kimisi orada burada magandalık taslarken, kimisi dükkan sahibi. Geçtiğimiz yıllarda artan Arapça tabela krizi sebebiyle, beraber çocuklarına sağlanan para ödenekleri bir hayli zengin yaptı. Hatay depreminde ölenlerin evleri yıkılmazmış gibi, yerine yeni ev yapmak yerine, parayla çadır satıp konteynır verdiler. Yüce hükümetimiz o kadar adaletli ki, deprem sonucunda toplanan 657 milyon Türk lirası cebe inmesi bir yana, Suriye'ye şu alttaki imkanları sağlayanların sorunudur. Daha çok konuşacak konu var, fakat bu satırlara sığmaz.
Sonuç budur hocam.
1746526107035.png
1746526139597.png
1746526192323.png
1746526221441.png
1746526249368.png

bende aynı şeyleri görüyorum. psıkolojimi zor toparladım. artık görsem bile takmıyorum çünkü olan bize oluyor. biçilmiş bir süreç var onu yaşatıcaklar bize. haberleri izlemiyorum , ekonomi umrum değil , kim nasıl yaşıyor ne yiyip içiyor artık kafama takmıyorum. önemli olan benim. sende önceligini kendine ver yoksa akıl ve ruh saglıgını yitirirsin.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı