Yeşil böceğin ismi nedir?

otistiksube

Femtopat
Daha fazla  
Evde yoktum eve geldiĞim zaman kedim böyle bir böcek yakalamış ucunda ki şeyden şüphelendim internete arama yaptım yusufçuk diyor ama yusufçuk ile alakası yok.

Dosya Ekleri

• 1F65BFBD-3172-4948-8B9C-251F2402F58B.jpeg
    1F65BFBD-3172-4948-8B9C-251F2402F58B.jpeg
    153,3 KB · Görüntüleme: 160
AI bunlardan biri olduğunu söylüyor:

Damselfly (Zygoptera): Yusufçukların akrabası olan damselfly'lar da benzer ince gövde ve büyük gözlere sahiptirler. Ancak, kanatlarını genellikle dinlenirken yusufçuklardan farklı olarak vücutlarına dik olarak tutarlar.

Mayıs Sineği (Ephemeroptera): Mayıs sinekleri de uzun ince gövdeleri ve iki çift kanatları ile yusufçuklara benzerler. Ancak, kanat yapıları ve duruşları farklı olabilir.

Antlion (Karınca Aslanı - Myrmeleontidae): Antlion larvaları, uzun ince gövdeye ve ağzının önünde uzanan kıskaca benzer yapılarına sahip yetişkin formlarında kanatlı olabilirler. Ancak genellikle yusufçuklar kadar büyük değillerdir.

AI bunlardan biri olduğunu söylüyor:

Damselfly (Zygoptera): Yusufçukların akrabası olan damselfly'lar da benzer ince gövde ve büyük gözlere sahiptirler. Ancak, kanatlarını genellikle dinlenirken yusufçuklardan farklı olarak vücutlarına dik olarak tutarlar.

Mayıs Sineği (Ephemeroptera): Mayıs sinekleri de uzun ince gövdeleri ve iki çift kanatları ile yusufçuklara benzerler. Ancak, kanat yapıları ve duruşları farklı olabilir.

Antlion (Karınca Aslanı - Myrmeleontidae): Antlion larvaları, uzun ince gövdeye ve ağzının önünde uzanan kıskaca benzer yapılarına sahip yetişkin formlarında kanatlı olabilirler. Ancak genellikle yusufçuklar kadar büyük değillerdir.
Ephemeroptera Olma ihtimali çok yüksek. Büyük ihtimalle o çünkü çok benziyor.

Benim kedi de bunlardan yakalıyor, ibret olsun diye de evin ortasına bırakıyor.

Bu arada üçüne de benzemiyor çünkü kanca veya iğne tarzı bir şey var alt kısmında, diğerlerinde uzunlamasına var bu.

Sanırsam elli bacağıda yoktu kedi yemiş olabilir ya da çok küçük olabilir ne garip bir canlı bu internetede yok

Şimdiye kadar bir çok böcek çeşidi gördüm ama bunu ilk kez görüyorum koskocaman internet arşivinde net bir kaynak yok. Bunu bu alanda uzman kişilere göstermek lazım yoksa bizim anlayacağımız bir iş değil.

Şimdiye kadar bir çok böcek çeşidi gördüm ama bunu ilk kez görüyorum koskocaman internet arşivinde net bir kaynak yok. Bunu bu alanda uzman kişilere göstermek lazım yoksa bizim anlayacağımız bir iş değil.
Balkondan aşağı attım hocam çok geç umarım zararlı bir böcek değildir

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı