Merhaba, Gearbest'ten 146 dolara Yeston RX550 4G D5 almak istiyorum, 40 dolar falan puanım var indirimli için alınır mı sizce? Bunu almazsam GT 1030 almaya mahkum olacağım, sizce ne yapmalıyım Gearbest güvenilir midir?
Mahkum olunacak bir durum yok. Ülkemiz sınırları içerisinde satış yapan mağazalardan GT 1030 almanız daha mantıklı. Bu ürünün pek avantajı yok bana kalırsa.
Mahkum olunacak bir durum yok. Ülkemiz sınırları içerisinde satış yapan mağazalardan GT 1030 almanız daha mantıklı. Bu ürünün pek avantajı yok bana kalırsa.
Efendim nasil yok avantajı bu ülkede fiyatı 1000 tlye yakın olan bir ekran kartı bu 43 dolar da indirim yapacağım sizce almak mantıklı değil mi gt 1030 x4 950 işlemciyle bence kuru sıkı gibi olur o yuzden diyorum gt 1030 alsam 64 bit 2 gb yeston rx550 4gb daha mantıklı değil mi hem çift fanlı hemde 4gb hemde çok daha iyi merak ettim neden avantajı yok ki?
Islemcim amd athlon x4 950 olduğu için fazla iyi değil yani iyi bir ekran kartı almalıyım ram crucial 8gb ddr4 2133 mhz ram ana kart asus prime a320m-k bence iyi bir ekran kartı almalıyım ama sizin görüşünüz de çok önemli bence gt 1030 hak etmediği kadar pahalı 550 tl falan bu ekran kartını alsam daha mantıklı değil mi?
4 GB VRAM olması bir şeyi değiştirmez. RX 550 4 GB VRAM'ı işleyebilecek kadar güçlü bir kart değil. Yani pek bir anlamı yok. GT 1030'dan daha güçlü değil. Düşük seviyeli sistemlerde Bit ve VRAM olayına çok takılmayın. GPU'nun saf gücü daha önemli.
4 GB VRAM olması bir şeyi değiştirmez. RX 550 4 GB VRAM'ı işleyebilecek kadar güçlü bir kart değil. Yani pek bir anlamı yok. GT 1030'dan daha güçlü değil. Düşük seviyeli sistemlerde Bit ve VRAM olayına çok takılmayın. GPU'nun saf gücü daha önemli.
Arkadaşların dediği gibi 1030 al kardeşim. 4GB VRAM ın bir anlamı yok inan bize
4 GB VRAM tabi önemlidir. Ama onu işleyebilecek bir GPU'de lazım. Bazı oyunlarda performans artışına sebep olabilir ama genel olarak gereksiz RX 550 4 GB VRAM için fazladan para ödemeye. Ama uygun fiyata bulursanız alın tabi. GTX 1050 Ti alabilirsiniz.
Dediğim gibi eğer 1080P (1980x1080 çözünürlük) giriş seviyesi bir sistem topluyorsanız ekran kartının Bit değerine VRAM'e çok takmayın. Ekran kartının saf gücü ve performansı daha önemli.
VRAM yetmeme durumunda RAM'lerden tüketirsiniz. 4 GB RAM'e kadar olur genelde. Bilgisayarınızın çalıştır kısmından ''dxdiag'' yazıp ''Enter''a basın. Çıkan menüde ekran kısmına tıklayın. ''Paylaşılan bellek'' kısmında ne kadar kullanabileceğiniz yazıyor.