Yetenek mi? Çalışmak mı?

victorfrn

Hectopat
Benim kafamı oldukça kurcalayan bir konu. Eskiden resim çizmek isterdim tabii şu anda da çizemiyorum. Sizin bu konu hakkında ki görüşleriniz neler?

Her ikisi de lazım ama bence yetenek çok daha önemli.

Resim konusunda tecrübe önemlidir, bu işin yeteneği bana kalırsa ne çizeceğindir.

Yeteneği çalışarak geliştirmek. Kimse ressam veya müzisyen olarak doğmaz ama doğuştan yeteneği olabilir herhangi bir işte. Önemli olan bu yeteneği keşfedip üzerinde durmaktır.
Ben eskiden bi yerden Bakarak çizerdim suan buna yetenek mi denir orası muamma ama hep isterdim iyi çizmeyi

Kesin olarak diyebileceğim tek şey çalışmazsan her ikisi de körelir. Sanat konusunda bilemem ama matematiği kötü olan biri çalışarak iyi bir duruma gelebilir. Matematiğe yeteneği olan da yatarak körelebilir. (Bkz: Ben)

Resim için kesinlikle yetenek çalışmayla bir yere kadar bence 30 yıl çalışsan muazzam işler çıkarabilirsin fakat yetenekli olup 30 yıl çalışırsan mükemmel ve 60 yıllık yeteneksiz çalışmadan daha iyi eserler ortaya koyabilirsin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…