Ygs-Lys Kitap Önerisi

Emrah Şaşmaz

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar 11. Sınıf öğrencisiyim, okul dönemi boyunca Matematiği tamamlarsam aşırı rahatlarım gibime geliyor. Kaynak önerilerinizi alabilir miyim? Hangi kaynağı kullanmalıyım, konuyu öğrenebileceğim ardından soru tiplerinin hepsini görebileceğim bir kitap ihtiyacım var. Önerilerinizi alırsam bende aydınlanırım gayet iyi olur, hangi dersten başlamalıyım doğru mu düşünüyorum fikirlerinizi alabilirim.

Sınavlara 2,5 hafta var farkındasın değil mi :) Antremanlarla Matematik 2 al ve çözmeye başla. Mümkünse bitirene kadar başından kalkma.
En azından 5 net yapmanı sağlar.

Hangi bölümü hedeflediğine bağlı olarak ders önerisinde bulanabilirim. Programlama isteyen biri gidip de tarih veya coğrafya çalışmaz.
Sayısala abanır, Türkçe'den 30 net yapmayı hedefler.

Peki düşüncem doğru mu sizce, Matematiği dönem içersinde bitirmem zamanda baya var bu süreç içersinde unuturum diye korkuyorum. Yanlış mı düşünüyorum.

Ygs matematiği içinse yanlış, çünkü Ygs matematiği her yerde karşına çıkacak dolayısıyla unutman zor. Lys içinse ezberi daha çok olduğu için, bazı konuları ertelemeni önerebilirim.

Tamam o zaman Ygs en kısa zamanda başlıyorum, dönem içerisinde Fem'in konu anlatımlı Zengin Matematik veya 3 kitap halindeki setini alacağım ve çözmeye başlayacağım. Artık temelleri atıp hedefe yol alalım.

Zamanın varsa ne güzel, sakın seneye çalışırım diye düşünme.
2 hafta sonra sınavım var ve Fizik gibi bela bir ders ile cebelleşiyorum :)
Önemsiz konuları atlaya atlaya ilerliyorum.
Bol vaktin var, istersen en nefis üniversiyeleri bile kazanabilirsin.

2 haftalık süreye bu kadar çok sayfayı sıkıştırmak istemiyorsan rahat rahat, geniş geniş çalış şimdiden. Günde 1 saat çalışsan çok iyi yerlere gelirsin.

20150227_150743.jpg

Hocam kolay gelsin, ne diyelim bizde aynı şekilde yoğunlaşacağız bu maratonda temelleri atmak lazım biriktirerek haklısın.

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı