YGS ve LYS İçin Çalışma Planı

Anomali

Kilopat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar. Bu yıl sağlık meslek lisesinden mezun oldum. Bu yıl gelen yeni sistemden dolayı ne yazık ki Sınavsız Geçiş ile bölümümün ön lisans programına yerleşemedim. ( Yüksek öğretim ( Ön Lisans) programlarının kontenjanları %60 SGK , %40 YGSK olarak ayrılmasından bahsediyorum ) Bu yıl üniversite sınavlarına çalışacağım. Öncelikle sürekli kendimi karamsarlığa sürükleyen konu ile ilgili bir soru sormak istiyorum. Sağlık meslek lisesinde okuduğum için Matematik - Fizik - Kimya - Biyoloji derslerini çok az biliyorum, hatta açık konuşmak gerekirse bir şey bildiğimi sanmıyorum. Bu kadar eksiğim varken düzenli çalışma ile sınavlara kadar iyi bir gelişme kaydedebilir miyim ? Bu dersleri neredeyse hiç bilmiyor olmamdan dolayı sürekli çalışsam bile başarısız olacağım yine üniversiteye yerleşemeyeceğim düşüncesinden dolayı çok kararsız kaldım dershaneye gitmekte. Ailemi maddi anlamda fazla zora sokmak istemiyorum ancak dershaneye gideceksem de mutlaka başarılı olmam gerekiyor. Hem dershaneye gidip hemde düzenli bir çalışma programı ile Makine Mühendisliğine yerleşe bilir miyim ? (Bursa Teknik Ü. Min : 335 Max: 367 ile aldı bu yıl ) Ayrıca matematiği mi 5-6 ay içerisinde YGS ve LYS seviyesine çıkarabilir miyim temelden başlayarak. Son olarak nasıl bir çalışma programı hazırlamalı, nelere dikkat etmeliyim bu konu hakkında bilgiler verirseniz sevinirim.

Öncelikle karamsar olma. Bunu kafandan sil. Sen çalış gerisine yapılacak şey yok. Öncelikle eksik olduğun derslere ağırlık ver. Bu derslerin konularına çalış. Eğitim setleri var. Bunlardan yararlanabilirsin. Eksik konuları tamamladıktan sonra sürekli soru çöz. Soru çözmek çok önemli. Günlük konulara çalıştıktan sonra soru çözmeye ağırlık ver. Bu durumu rehber hocan ile konuşmanı öneririm. Bu konuyu sana daha iyi açıklayabilir. Başarılar dilerim.
Fem Yayınlarım - YouTube
Konu Anlatımı - YouTube

Bu yıl fen sınavı sadece hedefi derece yapmak olalara ve hiç çalışmayanlara zordu. Derece yapacaklara zordu çünkü birkaç tane eleyici soru vardı sınavlarda. Derece için her soru çok önemli. Ama ortalama bir çalışmayla fende ortalama bir şeyler yapılabilir. Sayısal hesaplardan çok özellikle fizikte sözel kısımlara, yorumlara odaklanmalısın. Fizikte artık 5-10 sene öncesinin sorularındaki gibi aşırı hesaplamalı şeyler yok. 12. sınıfın sonundaki konudan zorluyorlar. Kimya en rahat fen dersidir, çalışan yapar. Biyoloji bu yıl kolaydı yine ama birkaç tane cins soru vardı. Demem o ki feni yaparsın çalışırsan. Matematik ve Geometriye biraz daha ağırlık vermelisin mühendislik istediğin için. Onlar pek fen gibi değil, daha ciddi bir çalışma gerektiriyor özellikle pek bilmeyen/pratiği olmayan biri için. Kolay gelsin.

Seninle aynı durumdayım. Kendi puanımdan 30 puan aşağısına kadar inmeme rağmen yerleşemedim. Ben kendime güvenmediğimden bir özel hastaneye girip çalışmaya başlayacağım, sonra da tekrar YGS-KPSS'ye çalışacağım. Kendine güveniyorsan yaparım diyorsan yapamayacağın bir şey yoktur zaten. Ben ders çalışmak istemediğimden diğer yolu seçiyorum.

İnsanoğlu bir şeyi gerçekten istiyorsa onu yapar. Karamsar olursan kaybedersin, planlı bir çalışma ve özgüvenle birlikte kazanabilirsin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…