YGS ve LYS için ders çalışma tavsiyeleri

Ancak şöyle bir şey de var hocam ben meslek lisesi okuyorum ve ben fizik, geometri, coğrafya gibi dersleri sadece 9.sınıfta gördüm şimdi ise lise sona geçtim yani bende sadece biraz tarih, biraz türkçe, biraz da coğrafya var ne yapmalıyım?

Bilgisayara bağımlıyım. Tüm günümü bilgisayar başında geçiriyorum. Dışarı çıktığım yok. Ve kafamda gerçekten de bazı sorular var derslerle ilgili değil de başka bir şeyle ilgili.

Meslek olarak hedef yapamıyorum. Sıralama ile hedef kurabildim.

@Jok herkesin ortak gördüğü derslerden herkes YGS'de sorumlu. Emin ol bizim 9'da gördüğümüz derslerle sonraki yıllarda gördüğümüz alakası yok. 9'da katlı oranlar kanunu gördük, 12'de organik kimya gördük (söylemesi bile içimi bir kötü ediyor). Senin yapacağın iş herkesten çok çalışmak. YGS'de herkes eşit. Fakat gitmek istediğin bölüme göre kendini geliştireceksin. Eğer mühendislik falan istiyorsan çok zor. Sizin 2 senelik sınavsız geçişiniz var. Üstelik lisedeki bölümünü seçersen 30 puana kadar ek puanın var. Şimdiki aklım olsa kesinlikle meslek okurdum ama bizi kandırdılar anadoluya git diye. Zor kelebek sınavlar yüzünden diploma notumuz da düştü hep. Hocalarına danış yardımcı olacaklardır. Dershanenin şart olduğunu söylemeye gerek yok. Eğer İTÜ'de mühendislik istiyorsan çalışacaksın başka hiçbir çaren yok.

Emre, senin evde ders çalışman imkansız. Kesinlikle kütüphaneye git dershaneye git okulda kal bir şekilde eve gitme. Ben okuldan sonra bir iki saat daha kalıyordum. Eve direk gitmek yerine dershaneye uğruyordum. Bu tür fedakarlıkları yapmak zorundasın. Yoksa evde duvarlar bile çok çekici olur

Dostum bak sana 2 kişiyi örnek vereceğim. Biri kendini zorlayıp lise 2 den beri çalışmaya başlamış yaz/kış demeden günde minimum 1 maximum 2 saat çalışarak Abi kardeş tıpı ilk senelerinde tutturmuşlardır. Senin için artık bu çok geç. Bir diğeri ise Artık son senesine girmiştir yani sınava yaklaşık olarak 1 yıl gibi bir süre kalmıştır senin kadar olmasada daha geç fark etmiş ve hayatında hiç ama hiç ders çalışmamış bir insan bu. İlkokul bilgileri ile yapmış adam işte. Bu zerre ders çalışmayan adam ders çalışmaya karar verin ve günde 3 öğün ders çalışacam diye azim yapar ilk gün tam tamına 10 dakika ders çalışır sonra bıkar. Ben bıktım kardeş diyip bırakır gezer tozar öğlen olur bu sefer 13 dk direnir sonra akşam 15 yapar bunu. Böyle böyle sınava 3 ay kala cocuk Sabah 6 ta başlayıp akşam 10'a kadar ders çalışır hale geliyor. Eskiden günde 30dk zor çalışan adam şimdi sadece 30dk ara veriyor. İlk başta direk günde 3-4 saatla başla diye bir kural yok. 5dk ile başla. arttır yavaş yavaş. Zaten direk bunu yaparsan bir şeycik anlamazsın. Kapasiteni geliştirdikçe yap bunu. Bunu uygularsan artık ders senin için hiç bir şey haline gelir.

not: Çocuk şuan YTÜ Bilgisayar mühendisliğinde istediği bölümü rahatlıkla tutturdu sıralaması ile.

Ama çok saçma değil mi bana görmediğim derslerin yükü verilmesi ve diğer kişilerle eşit görülmem çok saçma. Zaten ben bu bahsettiğim dersleri gördüm dediysem görmek için gösterdiler. Yani sadece MEB göster dediği için gösterdiler. Konunun başlığını verip iki cümle yazdırıp bitirdiler ve bu derslerle benim başarılı olmamı bekliyorlar gerçekten fazla komik. Eğer kazanamazsam 2 yıllığa gider paşa paşa okurum uzatabiliyorsam 4 yıllığa uzatırım olmazsa da çalışırım bilmiyorum ondan sonrasını hiç düşünmedim.

11. sınıfa geçip bunları dert etmen iyi bir şey. Çalışırsan bir yerlere gelirsin Biraz yoğun olacak ama aşağıya yazdıklarımı yaparsan ileride rahat edersin.

-Matematikten 9-10. sınıf konularını tekrar edip eksiğinin çok olduğu yerden bol soru çöz. Trigonometriden eksiğin yoksa bile hız kazanmak ve oturtmak için bol soru çöz.
-Geometriden üçgenleri çok iyi çalış. Dörtgenler ve diğer çokgenlerde fazla zorlanmazsın. Bence sadece üçgen çalışsan da olur.
-Fizikte elektrik çok önemli, onu iyi öğren. Atışları, hareketi tekrar et.
-Biyolojiyi baştan sona tekrar edip az da olsa test çözebilirsin.
-Kimyadan mol kavramı önemlidir, her zaman kullanılıyor onu iyi bil.
-Türkçe'den arada paragraf çöz.

NOT: Sayısalcı olduğunu düşünerek yazdım. Eşit ağırlıkçıysan matematik ve geometride dediğimi yapabilirsin, fen kısmında YGS çalışırsın. Edebiyat yazın nasıl çalışılır bilmiyorum.

Kendine haftalık bitireceğin konuları içeren bir program hazırla ve az da olsa çalışmaya başla. Alıştıktan sonra çalışmadığın zaman kötü hissedeceksin. Kendini sıkmadan çalışmaya bak.

Son düzenleyen: Moderatör:

Çok teşekkürler önerileriniz için. Ama bu söylediğiniz şeyleri ben hiç duymadım :|

Saolun.

Teşekkürler bilgilendirdiğin için.

Önerileriniz gelecekte yapacaklarımla ilgili. Yani benim okul hocalarıyla ve dershane hocalarıyla iyi iletişimde olmam gerekiyor. Bunu demek istiyorsunuz. Ve kitap okuyup, sosyal olmam gerektiğini söylüyorsunuz. Bu söylediklerinizin hiçbiri de bende yok bu büyük bir sorun. Hele de sosyallik.

https://www.technopat.net/sosyal/index.php?threads/83714/ Şu konuyu baştan aşağı bir oku. Tecrübelerimi orada aktardım. Başka sormak istediğin bir şey varsa sorabilirsin.
Teşekkürler.

Teşekkürler. Çok yararlı oldu. Saolun.

Evet. Evden çıkmam lazım. Saolun.

Saol. Teşekkürler örnek verdiğiniz için.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…