YGS Ve LYS Seti Nedir?

Hakan.T

Decapat
Daha fazla  
Arkadaşlar üniversite sınavına çalışmak istiyorum. Gireceğim sınavın ismini bilmiyorum. YGS-LYS eğitim seti buldum. Doğru eğitim setini bulmuş muyum? Bununla mı çalışmam gerek?

Son düzenleyen: Moderatör:
Bunlarla çalışsanız da olur, mantık yüzde 90 oranla aynı çünkü. YGS, TYT; LYS, AYT oldu.

Günümüzde üniversite sınavı sisteminin adı YKS. Açılımı Yükseköğretim Kurumları Sınavı. 3 kısımdan oluşuyor. TYT, TemeL Yeterlilik Testi; AYT, Alan Yeterlilik Testi; YDT Yabancı Dil Testi.

Önceden YGS ve LYS vardı. LYS birkaç tane oluyordu. Sanırım 4 tane idi. Edebiyat/coğrafyalı 2 tane, matematik ve fen olacak şekilde de 2 tane ve dil için 1 tane.

YGS ile TYT'nin soru sayısı farklı. Soru tipleri falan da farklı olsa da genel mantık aynı.
AYT ile LYS'lerin toplu hali. Tek sınavda bahsettiğim kısımlardan 40'ar soru veriliyor. İstediğini cevaplıyorsun. Alanına göre (SAY, EA, SÖZ) puanını alıyorsun.
LYS dil ise YDT şeklinde şu an. 3. bir sınav. DİL puanının hesaplanması için girmen gerekiyor.

Soru tipleri hatırı sayılır miktarda değiştiği için güncel kitaplar almanı öneririm.
%90 falan değil. Eklenen, çıkartılan konular var. Soru tipi farklılıkları bence çok daha önemli. Son LYS ile son AYT'nin matematik kısmına bakın, dediğimi anlarsınız.

Bunlarla çalışsanız da olur, mantık yüzde 90 oranla aynı çünkü. YGS, TYT; LYS, AYT oldu.
Teşekkür ederim
Peki hayalkurun.com bu adamın eğitim setini alsam bununla çalışabilir miyim uyumlu olarak

Lise 3 matematik altyapım berbat bu adam iyi anlatıyor a benziyor
Karekök'ün Sıfır serisini önerebilirim. Ayrıca Rehber Matematik Youtube kanalı da tutulanlar arasında. Ama aklınızda olsun ki böyle çevrim içi kaynaklarda anlatımlar yüzeysel oluyor.
11. sınıfta da Polinomlar, Trigonometri gibi konulara önem vermelisiniz çünkü bir kez kaçırınca toplaması zor konular bunlar. Geometri'yi de ihmal etmeyin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…