Eşit ağırlık yani TM olduğu için LYS'de matematik, edebiyat ve dil-anlatım senin için çok önemli. Ancak YGS aşamasında Türkçe, Matematik ve Sosyal Bilimler'in yanı sıra, sayısal öğrencisi olsan da olmasan da, Fen Bilimleri çözmelisin. Sıralamada gerçekten seni çok çok öne atar. (Ben sayısal öğrencisi olduğum için, sırf Fen Bilimlerini de çözdüğümden dolayı, beni eşit ağırlıkçıların önüne geçirmişti sağolsun.) Ancak özellikle matematiğe önem vermeni tavsiye ederim genel olarak, diğerlerini zaten yaparsın.
Üniversite olarak önermemin, tavsiye etmemin bir etkisi, önemi olmaz. Çünkü daha 3.sınıfsın önünde çok çok uzun zaman var. Sen üniversite-bölüm düşünmekten ziyade yüksek puan almaya odaklan. Çünkü tercih döneminde bütün hayallerin, planların değişebiliyor. Şimdi bunları düşünmen sana zarar verir, konsantrasyonunu çok bozar. (Kendimden biliyorum.) Ama yine de önerecek olursam, İktisat bölümünü İngilizce okumanı tavsiye ederim, mali müşavir de olsan yurt dışına aşina olabilesin, bu yüzden İngilizce İktisat bölünü olan bir üniversite hedefle. Ama mali müşavir olmak istediğin için, müfredatında maliye, vergi, hukuk, işletme dersleri de olan bir üniversite hedefleyebilirsin. Mesela ODTÜ İktisat'ı öneremem çünkü vergi, hukuk, işletmeye dair neredeyse hiç ders yok; tamamen ekonomist olmaya, iktisat bilimini öğretmeye odaklanan bir üniversite. Bu yüzden Ankara Üniversitesi, Hacettepe, İstanbul olmak üzere öncelikle bu üç üniversiteyi araştırmanı, tercih döneminde puanın yeterse buradaki hocalarla & öğrencilerle konuşmanı tavsiye ederim. Bu üç üniversite haricindekileri bence hedefleme.