Çözüldü Yıl boyunca mı 6 dersten kalma hakkı var yoksa her dönem mi?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

berat3636

Kilopat
Yer
kars
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Yani mesela ben 1. dönemde 5 dersten kaldım ama 2. dönem sadece 1 dersten kaldım ve 2 dönemin ortalaması olarak 1 dersten kaldım diyelim.
Ben 1 dersten mi kalmış oluyorum yoksa 6 dersten mi?

Çözüm
Pardon.
1. dönem 5 dersten kaldım.
2. dönem 2 dersten kaldım.
50.4 ortalama ile geçtim.
Şimdi benim lise hayatım boyunca kaç dersten kalma hakkım var.

7 dersten kaldım ama geçtim.
1. dönem dersten kalma olmuyor.

Dersin yılsonu ortalamasına göre kalıyorsun. 2. dönem dediğin yılsonu ortalamalarına göreyse 2 dersten kalmışsın.

Bu derslerin arasında edebiyat veya başka bir baraj ders yoksa hepsini geçmiş kabul ediliyorsun direkt olarak.

6 dersten kalma mevzusu sorumluluk sınavları için geçerli. En fazla 6 derse kadar sorumluluk olabilir 4 yıl boyunca. Yani şu an sorumlu olduğun ders yoksa hâlâ 6 derse kadar sorumluluk alabilirsin.
1 dersten kalmış oluyorsun fakat orada şöyle bir şey var:

Eğer senin yılsonu ortalaman 50 ve üstü ise ders sayısına bakılmaksızın baraj dersler hariç dersleri geçmiş kabul ediliyorsun. Baraj derslerden de sorumluluk alıyorsun.

Ayrıca ortalaman 50'nin altındaysa en fazla 3 dersten kalıp sorumlu olarak sınıfı geçme hakkın bulunuyor.

Ortaöğrenim hayatın boyunca da en fazla 6 dersten sorumluluk alabiliyorsun. 6 ders olayının aslı bu.

Ben ilk dönem 5 dersten kaldım.
Ortalamam şimdi ortaöğrenim boyunca.

Pardon.

Derslerin 2 dönem ortalamasını toplayıp 2'ye bölüyorsunuz değil mi?

Pardon.

1. dönem dersten kalma olmuyor.

Dersin yılsonu ortalamasına göre kalıyorsun. 2. dönem dediğin yılsonu ortalamalarına göreyse 2 dersten kalmışsın.

Bu derslerin arasında edebiyat veya başka bir baraj ders yoksa hepsini geçmiş kabul ediliyorsun direkt olarak.

6 dersten kalma mevzusu sorumluluk sınavları için geçerli. En fazla 6 derse kadar sorumluluk olabilir 4 yıl boyunca. Yani şu an sorumlu olduğun ders yoksa hâlâ 6 derse kadar sorumluluk alabilirsin.

Çözüm

Bu şekilde.
O zaman benim şu an hala 6 dersten kalma hakkım bulunuyor?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…