Yılbaşı Işıkları ve bilgisayar

GökalpYetiş

Megapat
Yer
Ankara
Daha fazla  
Meslek
Öğrencilik
Sorunumu başlığa göre nasıl yazacağımı bilmediğim için uzun uzun buraya yazıyorum.

Bilgisayarım için üçlü uzatma kablosu kullanıyorum ve buna kasa, monitör ve yılbaşı ışıklarını taktım ama şunu fark ettim, yılbaşı ışıkları arada birçok hızlı bir şekilde gidip geliyor ve aynı anda bilgisayara bağlı olan kulaklıkta ses de cızırtılı bozuk bir ses oluyor.

Bunun uzatma kablosu ile mi yoksa yılbaşı ışıklarıyla alakası vardır ve bilgisayara zarar verir mi?

Sorunumu başlığa göre nasıl yazacağımı bilmediğim için uzun uzun buraya yazıyorum.

Bilgisayarım için üçlü uzatma kablosu kullanıyorum ve buna kasa, monitör ve yılbaşı ışıklarını taktım ama şunu fark ettim, yılbaşı ışıkları arada birçok hızlı bir şekilde gidip geliyor ve aynı anda bilgisayara bağlı olan kulaklıkta ses de cızırtılı bozuk bir ses oluyor.

Bunun uzatma kablosu ile mi yoksa yılbaşı ışıklarıyla alakası vardır ve bilgisayara zarar verir mi?

Bu voltaj dalgalanması ile alakalı farklı bir prize takıp deneyin yılbaşı ağacını. Cihaza zararı olacağını sanmıyorum.

Merhaba. Bunun nedeni yılbaşı ışıklarınızun fişi, üçlü uzatmadaki prizlere biraz gevşek (boşluk kalıp) geçiyor, ses sistemi çıkışındaki hop. paraziti de bu esnada oluşan kıvılcım geçişleri nedeniyledir. Bu yüzden o anlarda tam elektrik irtibatı sağlanamıyor, 220 volt AC şebekesiyle. PC'nize direk bir zararı (riski) söz konusu değildir, ancak sürekli sıkıntılı (kıvılcımlı) devreyi oluşturduğunda, üçlü uzatma prizi içindeki ve aydınlatma ışığı fişindeki dış metal kontaklarda yüzeyden kararmalar, islenmeler, vb. istenmeyen dış zararları olur.

Priz yeni olduğu için priz içinden (prizi açarak) değil ancak yılbaşı ışığı fişinin iki iletken ucunu elinizle içe doğru yaklaştırıp biraz içe doğru kapatacak şekliyle bastırarak, içe doğru esneterek (termoplastik içine gömülü fiş-kablo olup esneyebilen fiş metallari şeklindeyse) prizlere içten olan teması iyileştirip son şekliyle priz içlerine daha sıkı takarak istenmeyen sıkıntıyı giderebilirsiniz. Kolay gelsin.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı