Bulunduğum bölgeye çok yakın bir konuma yıldırım düştü. Düştükten bir dakika sonra modemde DSL bağlantısının ışıkları gitti. Birçok kez modemi aç kapa yaptım düzelmedi. Ayrıyeten modemi de resetleyemiyorum. Modem de güç göstergeleri, Ethernet bağlantısı gözüküyor fakat DSL ve internetin ışıkları sönük biçimde. Üzerinden beş saat geçti fakat düzelmedi. Üst komşumuzda da internet gitmiş. İnternet sağlayıcısı ile iletişime geçmek harici yapabileceğim bir şey var mı?
ASUS MEGALODON RTX 3060 Ti
INTEL İ5-12400F
NZXT X53 240MM AIO
XPG SPECTRIX D41 4133 MHZ CL 19 2X8
ASUS H610M-A D4
1 TB WD BLUE HDD
SEAGATE FIRECUDA 510 NVMe 250 GB M.2 SSD
WD GREEN 480GB SATA SSD
HIGH POWER ELITE 750w 80+ BRONZE PSU
ASUS GX601 ROG STRIX HELIOS WHITE EDITION CASE
Modemin kendini korumaya alma olayı var YT üzerinden araştır birkaç video çıkar önüne dene olmazsa maalesef yanmıştır hocam bizimki de aynı şekilde yandı.
Bulunduğum bölgeye çok yakın bir konuma yıldırım düştü. Düştükten bir dakika sonra modemde DSL bağlantısının ışıkları gitti. Birçok kez modemi aç kapa yaptım düzelmedi. Ayrıyeten modemi de resetleyemiyorum. Modem de güç göstergeleri, Ethernet bağlantısı gözüküyor fakat DSL ve internetin ışıkları sönük biçimde. Üzerinden beş saat geçti fakat düzelmedi. Üst komşumuzda da internet gitmiş. İnternet sağlayıcısı ile iletişime geçmek harici yapabileceğim bir şey var mı?
Modemin kendini korumaya alma olayı var YT üzerinden araştır birkaç video çıkar önüne dene olmazsa maalesef yanmıştır hocam bizimki de aynı şekilde yandı.
Geçmiş olsun bu olay 2019'da başımıza gelmişti direkt apartmana yıldırım düşmüştü paratoner'e PC,TV ve modem bozulmuştu. Yeni modem almaktan başka çareniz yok.
Teknik Servise Yıldırım Düştüğünü Vs söyleme Eve geldim ve İnternet yoktu de . Kendin Bir tanı koyma . Bırak onlar bulsun sorunu . Eğer İnternet sağlayıcısından aldıysan aynı şekilde yıldırımdan vs bahsetmeden destek talebi oluştur.
İnternet sağlayıcı firma ile görüşüp dairene internet sinyalinin gelip gelmediğini kontrol ettir bence. Eğer sinyal sağlam bir şekilde geliyorsa modemde sorun olduğundan emin olmuş olursun. Aynı durum benim de başıma gelmişti ve modem yandı. İnşallah modemin yanmamıştır ve hatta bir sorun vardır.