Yıllara meydan okuyacak bir disk var mı?

HayatimTakinti

Hectopat
Merhaba.
Fotoğraflarımızı harici disklerde saklıyoruz.
Tüm fotolarımız onlarda ancak.

Çok dayanıklı, 30 yıl sonra bile takıp çalıştırabileceğim bir disk istiyorum (harici ya da sabit )

Fotolar çok değerli çocuğumuzun annemizin babamızın ve kaybolmasını istemiyorum.
Bulur uygulamalar var ama yine de güvenemiyorum.

Bu derece kalite disk üreten bir firma ya da o firmanın serisi var mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba.
Fotoğraflarımızı harici disklerde saklıyoruz.
Tüm fotolarımız onlarda ancak.

Çok dayanıklı, 30 yıl sonra bile takıp çalıştırabileceğim bir disk istiyorum (harici ya da sabit )

Fotolar çok değerli çocuğumuzun annemizin babamızın ve kaybolmasını istemiyorum.
Bulur uygulamalar var ama yine de güvenemiyorum.

Bu derece kalite disk üreten bir firma ya da o firmanın serisi var mı?
Harici disklerden şahsen öyle bir performans pek beklemem ama genel olarak HDD'ler çok uzun yıllar dayanıyorlar. Fiziksel olarak darbe almadıkları sürece. 20 yıllık HDD sahibiyim ve hala çalışıyorlar. Tabi birazda şans işi, HDD'nin diski sağlıklı olsa bile SMART verileri bozulunca sapıtabiliyor genede bulut sistemi istemeyen biri için tek çözüm HDD'ler.

Harici disklerden şahsen öyle bir performans pek beklemem ama genel olarak HDD'ler çok uzun yıllar dayanıyorlar. Fiziksel olarak darbe almadıkları sürece. 20 yıllık HDD sahibiyim ve hala çalışıyorlar. Tabi birazda şans işi, HDD'nin diski sağlıklı olsa bile SMART verileri bozulunca sapıtabiliyor genede bulut sistemi istemeyen biri için tek çözüm HDD'ler.
NAS cihazı kullanıp RAID 6 yaparsa o zaman garantiye oynayabilir. 2 disk aynı anda bozulsa bile veri korunuyor. Tabii bütçe lazım.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı