YKS 1 senede çok iyi yerlere gelinir mi?

Hocam 2021 yılına göre 85 TYT 80 AYT, 2019 yılına göre 110 TYT 80 AYT gerekiyor. 2020 yi baz almadım bile çünkü saçma sapan bir sınavdı.

Hocam 2021 yılına göre 85 TYT 80 AYT, 2019 yılına göre 110 TYT 80 AYT gerekiyor.
AYT'de 80 net yapmak bence şans gerektiriyor. Geçen yıl sorulan olimpiyat sorularından sonra bu yıl kim bilir ne yapacaklar. TYT netini arttırıp AYT'yi telafi etmek gerekiyor bu yüzden.

Günde 7-8 saat çalışarak yapabilir miyim?
Yapılır ancak burada mesele x saat çalışmak y saat çalışmak hatta çalışmanın verimli olması bile değil bana göre. Kararlılık olarak tanımlıyorum bu süreci ben.

Kendimden örnek vereyim, lise 2'nin 3'ün ilk dönemlerini dörder yedişer zayıfla tamamlamış, ikinci dönem sözlü notlarıyla sınıfı zar zor geçmiş bir öğrenciydim. Bu tablo altında sınav sürecine girdik ve yazın dershaneye (Bana kalsa gitmezdim sınav umrumda bile değildi ama aile baskısı vs.)kaydolduk. İlk denemelerde YGS'de (Şimdinin TYT'si) 40 Türkçeden 20 Doğru bir o kadar da yanlış anca geliyordu, Sosyal keza aynı, Matematik eksi net. Dershanede sonuçlar açıklanırdı direkt en alttaydım resmen kombinem vardı son sırada. Çok detay girmek istemiyorum, konu dağılacak yoksa bağlayayım ana konuya, bazı olaylar oldu ve gecem yoktu gündüzüm yoktu bir noktadan sonra. Birey C matematik-geometri soru bankalarında bir soru için saatlerce uğraştığımı bilirim, tükenmez kalemle soruyu A4'e yazar çözüm yolları dener dener siler tekrar denerdim. Edebiyatta bitirdiğim soru bankasının sayısını unuttum. Bu sürecin başında 20 Türkçe-Sosyal neti bile çıkaramıyorken, Matematikte artı netlere bile ulaşamayan hiç temeli olmayan berbat bir öğrenciyken, sene sonu ham TM 2 bin küsür geldi. Ha okul puanım berbattı, tabii ki berbat geçen yılların bedelini en ağır şekilde ödedim, okul puanı eklenince yerleştirme puanım 6500'lere kadar geriledi.

Sayısal TM önemli değil, bu kararlılığı gösterirsen ilk bine de girersin ilk beşyüze de girersin, sadece somut örnek olsun diye anlattım. Maceranda ve hayatında başarılar. Aklına takılan varsa sorabilirsin istediğini.

Hangi bölümü okuyorsunuz hocam?

Bence önemli olan emek sarfetmek + kararlılık + doğru çalışmak bunları yaparsan ilk bine rahat girersin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…