YKS 2022'de sıralamalar nasıl olur?

Gdjer372

Hectopat
TYT matematik biraz kolaydı fakat Türkçe belirleyiciydi. Türkçede standart sapma yaptıracak çok soru olabilir. Sosyal de 2019'a göre zordu. Fen ise 2019 kıvamında hatta biraz daha kolaydı.

AYT matematik ise 2019'a acayip benziyordu. Geometrisi çok daha zordu. AYT fen ise yine 2019'a göre daha detaylı ve zordu.

Pek çok kişi Türkçeden dolayı kolay matematiğe zaman bırakamamış. Hem Türkçe'nin zorluğu hem de AYT'de de geometri ve fenin zorluğundan dolayı bu sınavın 2019 YKS'den bir tık zor olduğunu düşünüyorum. Geçen sene tarihin en zor üniversite sınavını gördükten sonra bu kolay gözüktü, fakat değil.

Ben sıralamaların 2019'dan biraz daha iyi geleceğini düşünüyorum. Tabi düşüncem yanlış da olabilir. Sizce nasıl olur?

Son düzenleyen: Moderatör:
Bana da iki sınavın matematiği de çocuk oyuncağı gibi geldi. TYT'de Türkçe AYT de ise fen zordu biraz o kadar. Kaç net bekliyosun OBP ve hedefin ne?

Bana da iki sınavın matematiği de çocuk oyuncağı gibi geldi. TYT'de Türkçe AYT de ise fen zordu biraz o kadar. Kaç net bekliyosun OBP ve hedefin ne?
Matematik çalışana kolay gelmiş. Sadece g' ve h' grafiklerinin olduğu türev ve polinom sorusu zordu. Geometri de zordu. 2019 TYT ve AYT matematiğini de çözdüm o da buna benzerdi.

Türkçe'yi büyük ihtimalle batırdım. İnşallah matematiklerden kurtarırım. Sayısal en kötü 75-80k istiyorum.

Sınavdan önce 2021 TYT çözmüştüm 26 27 civarı matematik gelmişti ve çok zorlamıştı bundan ful bekliyorum ama beklentiye göre kolay geldi tabi ki yoksa 2019 ve 2020 ye göre zor bir sınavdı. Gönlünce olsun her şey kardeşim bende 30k istiyorum diş hekimliği için.

Sıralamalar çok oynamaz. Aşağı yukarı aynı olur. Matematik kolay dı ama Türkçe ve sosyal dengeledi. Hele din de ki köprü sorusu hiç alakası yoktu. Adamlar din testin de direk coğrafya sorusu sormuş. Felsefe de gerçekten kafa stop ettirecek sorular dı.

Katılıyorum kesinlikle diğer insanlar 2020 gibi olacağına nasıl inanıyor acaba bilmiyorum. Hatta ben 2019'dan 2tık daha iyi olacağını düşünüyorum. Örneğin: 2021 2K 2019 11k ise 2022 7.5k bekliyorum.

Katılıyorum kesinlikle diğer insanlar 2020 gibi olacağına nasıl inanıyor acaba bilmiyorum. Hatta ben 2019'dan 2tık daha iyi olacağını düşünüyorum. Örneğin: 2021 2K 2019 11k ise 2022 7.5k bekliyorum.
Evet 2020 bence dikkate alınmaması gereken bir sınav. Pandemi, konu kaldırılması, ek süre gibi çok özel durum vardı çünkü.

2019 ve 2022 sınavını detaylı bir kıyas yaptım.

Tyt türkçe: 2022 çok daha zor
Tyt sosyal: 2022 daha zor
Tyt mat: 2019 daha zor
Tyt fen: aynı gibi, 1 tık 2019 daha zor olabilir

Ayt mat (ilk 30 soru): neredeyse aynı zorlukta ve benzer soru tiplerinden oluşuyor.
Ayt geometri: 2022 daha zor (sonuç olarak 2022 mat 2019 mattan daha zor)
Ayt fizik: bunu çok anlayamadım ama 2022 bir tık daha zor geldi bana.
Ayt kimya: ilk soruları 2019'a göre çok basit, son sorular çeldirici ve detaylıydı. Hata yapmaya müsait sorular bu sene daha fazla gibiydi.
Ayt biyoloji: çoğunluk zor olduğunu söylüyor

Geçen sene tarihin en zor üniversite sınavını gördükten sonra bu biraz kolay geldi gözümüze. Ama 2019 ile kıyaslayınca sonuçlar yazdığım gibi. Ben de senin gibi 2019'a yakın sıralama bekliyorum. 2019'dan iyi olur mu bilemem ama keşke daha iyi gelse. Belki kötü de gelebilir ama umarım karşılaştırmada yanılmıyorumdur.

Kesinlikle geçen seneye göre "çok daha kolay" diyenlerin sınav hakkında hiçbir fikri olmadığını düşünüyorum. İki sınava da girmiş biri olarak söylüyorum ki matematik dışındaki her ama her ders geçen seneye göre daha seçiciydi. Bence TYT'de matematiği Türkçe, AYT'de matematiği fen absorbe etti. Geçen sene abartı saçma zorlukta bir sınav olduğu için bu sene insanlara kolay gelmiş olabilir. Ben ettim siz etmeyin, YouTube'daki öğretmenlere falan da takılmayın. Hele ki 2020 ile bu sınavı kıyaslayanlara diyecek hiçbir şeyim yok. Bence sınav 2019 ile 2021'in melezi gibiydi. Zorluk yavaş yavaş artınca alıştık sanırım. Tarihin en zor sınavı geçen seneye denk gelince çıtayı çok yukarı koyduk. Ama ben bu sınavın yığılma falan yaratacağını düşünmüyorum. Türkçe - fen - sosyal çözenin çok daha avantajlı olduğu bir sınav olacak.

Ben de anlayamadım hocam, 2021 tahmini yaparken yanılmışlar ve yine yanılacaklar. Zaten TYT matematiği sosyal ve Türkçe gayet güzel kapattı. AYT sayısal kısmında da matematiğin bir tık daha kolay, fenin bir tık daha zor olduğunu söyleyebilirim. Aşırı bir ilginçlik beklemiyorum 2019 - 2021 arası olur büyük ihtimal.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…