YKS 2023'e kadar derece yapılabilir mi?

berkegokturk

Centipat
Daha fazla  
Merhaba herkese, Biliyorsunuz ki YKS Sınav süreci hep olduğu gibi yaklaşmaya devam ediyor. Açıkçası ben Meslek Liseli bir öğrenci olarak 10. Sınıfın ikinci dönemine kadar ders çalışma bilincine sahip değildim. Hiçbir şekilde temelim yoktu fakat dersleri dinledikçe anlamaya başladığımı fark ettim. 5-10 arası olan Matematik notumu 90 çıkarmıştım. Diğer derslerde de orta puanlar alarak derse katılma sebebiyle yüksek puanlar elde ederek dönemi sonlandırdım.

Belirtmek isterim ki hiçbir şekilde geçmişte temelim bulunmamaktaydı ve Lise geçmiş yıllarımın ortamaları hep 50'lerde gezinmekteydi. Fakat uzaktan eğitimin dönemine denk geldiğim için mi sınavları kolaylaştırarak yaptılar ya da ben cidden anlıyor muydum farkında değildim. 10. Sınıf 1. Dönem ortalamam 60 küsurdü fakat 2. Dönem bu olaylar yaşandıktan sonra 85 ortalama ile 11. Sınıfa geçiş yaptım.

Bu neticede 11. Sınıfa geçtiğimde aslında kesinlikle Üniversite'ye gitmek istediğime kanaat getirdim. Koç Üniversitesi Ekonomi bölümünü hep istemiştim o sıralar. Meslek Liseli olduğum için okuldan ayrılıp evden çalışmaktan başka bir çarem yoktu ve bu doğrultuda eylül 2021 tarihinde (11. Sınıf) Açık Öğretime geçtim. Açık Öğretim'e geçtikten sonra OBP'm 83 oldu. Geçtikten sonraki aylar çalışmaya başlayıp bırakmak zorunda kalmıştım çünkü daha derslere nasıl verimli çalışacağımı bilmiyordum.

Aradan yaklaşık 8 ay geçti ve her ne kadar üzücü bir zaman kaybı olsa da geçen hafta sınava çalışmaya başladım. Çalışırken saatlerce çalışabildiğime fakat daha verimli olması için biraz alışmam gerektiğine kanaat getirdim.

Sıralama olarak Türkiye içinde ilk 1000'e girmeyi istiyorum, fazla iyimser olsa da bunu kesinlikle yapmalıyım. Her ne kadar geç kalmış ve konu birikimi yaşamış olsam da günümün büyük bir zaman dilimini ders çalışmaya ayırabilirim. Nasıl olsa tüm gün evdeyim ve ders çalışmak dışında yapacak bir şeyim yok.

Bu değindiklerime istinaden benim gibi bir öğrencinin 1 yıl 2 ay içerisinde derece yaparak Koç Üniversitesi'ne yerleşme imkanı var mıdır? Sizce nasıl bir süreç izlemeliyim? Konu odaklı mı, soru odaklı mı çalışmalıyım? Zamanımı nasıl verimli kullanabilirim? Ek olarak kaynak olarak Benim Hocam Yayınları'nın TYT ve AYT seti bulunmakta. Bunlar dışında verebileceğiniz kaliteli kaynak, deneme, kanal önerilerine kesinlikle açığım!

Daha önce hiçbir şekilde böyle ders çalışmadığım için açıkçası nasıl verimli çalışacağımı pek bilmiyorum.

Açıkçası bu sorular dışında özellikle sorabileceğim başka bir şey aklıma henüz gelmiyor. Bu sebeple siz fikri/önerisi olan herkesi seve seve dinlemeye açığım. Herkese teşekkürler.

Son düzenleme:
Kusura bakma sadece başlığı okudum, yks de derece yapmak için okul başarı puanının yüksek olması gerekiyor . Son senede derece yapan kişi sayısıda çok.Bunu öğrenmek için internete bulunan yks puan hesaplamalarında obp değiştirerek etkisini görebilirsin , aynı şekilde YÖK atlası kullanarak istediğiniz üniversiteye giren son kişileri görebilirsiniz (sınav net-sıralama)

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı