YKS 2024 bölüm ve hazırlık tavsiyesi

Morgan.jones

Hectopat
Makaleler
1
Öncelikle iyi günler temelim yok denecek kadar az bu sene mezun oldum. Lise korona ve sınıfta az kişi olduğumuz için berbat geçti. Bilgisayar ve arabalara özellikle arabalara çok merakım var imkanım olsa yarış pilotu olurum ve yeteniğimde var ama Türkiye'de bununla ilgili bir şey bulamadım. Var mı Türkiye'de bununla alakalı bir yer? Matematik mühendisliği, bilgisayar mühendisliği, endüstriyel mühendisliği gibi bölümlere baktım, kafama uydu gibi. Bunun gibi önü açık bölümler önerir misiniz? Birinci hedefim Amerika ikinci hedefim de Avrupa'da iyi maaş alacağım ve iş açığı olan bir bölüm okumak istiyorum Türkiye'de çalışmak istemiyorum. Matematik mühendisliği çok fazla başarı gerektiyor bilgisayar mühendisliği daha kolay geldi bana. Temelim olmadığı için nereden başlayacağımı bilmiyorum bana yardım edecek herhangi bir şey lazım ne önerirsiniz nereden başlamam lazım? Hiçbir bölüm tutturamadım kendimi vasıfsız ve boş hissediyorum ve Instagram'da karşıma çıkan universite kazandım vb şeyler görüyorum çok fena stres ve bunalıma girdim. Utangaç ve sosyal biri olmadığım içimi burada döküyorum kusura bakmayın.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bilgisayar mühendisliğinin de puanları yüksek. Belli başlı üniversiteler hariç diğerleri çokta iyi değil. 1 yıl var hiç temelin yok, bölümün ve üniversite hedefin yok. Yani moral bozmak istemem ama çok zorlu bir süreç. Çok fazla çalışman gerekir. Temelden başlamaktan başka çaren yok. AYT daha önemli fakat temel olmadan da olmuyor. Biraz öğrenip hemen AYT başlamalısınız. Sonra denemelerle TYT eksiğinizi görüp ona göre devam edersiniz.

Kolay kazanmak diye bir şey yok bu fakülte seç kazan oyunu değil sıralama oyunu. Gerekli sıralamayı yap sonra ister tıp seç ister kanatlı hayvan yetiştiriciliği. Bölüm kazanmak kolay yoksa.

Hazırlık konusuda ne yapmam gerek.
Sayısal zordur hocam. Hele birde muhendislik istiyorsanız iyi bir yere gitmek zorundasınız yoksa duzgun bir eğitim almazsiniz. Benim tavsiyem TYT konusunda deneme çözüp o eksiklere çalışmak. AYTye ise odaginizin çoğunu vermek. TYT denemelerle halloluyor zaten 90üstü yaparsiniz duzenli bir calismayla. AYT ise cok cok önemli. AYTde konularin hepsini bitirin bir plan yapıp. Son 3 4 ay full AYT deneme çözün. Matematik için acil,orijinal,endemik,3d öneririm zorluguna gore bakip alın. Hedefinizi de yuksek tutun. Ilk 20k gibi.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı