Merhaba, forumda böyle 2 konu gördüm fakat ikisinde de konunun sonu getirilmemiş. Bu konudaki asıl amacım aslında birilerine yol gösterebilmek ve örnek olmak. Arkadaşlar ben okul hayatım boyunca hiçbir zaman oturup ders çalışmadım. 8. sınıftayken korona girdi, korona bittiğinde 10. sınıfla başladım. Okulu zaten çok takmıyordum, koronadan sonra tamamen saldım. Sanayiye gittim ve "hayır, benim istediğim bu değil" diyerek okula sınıf tekrarıyla geri döndüm. İlk başta hedefim İngilizce öğretmenliği gibi çok zor olmayan bir bölümdü. O yüzden okula dönmeme rağmen gene de çok fazla ders çalışmıyordum. 11. sınıfa geçtiğimde okulu gereksiz görüp açık liseye geçtim. O sene de sınava giremeyeceğimi öğrenince aslında gene saldım ve çok çalışmadım. O sırada öğretmen atamaları kapandı ve benim istediğim bölüm boş bir bölüme dönüştü. Sonrasında aşçılık gibi iyi para olan ama yorucu olan meslekleri düşündüm. Bu süreçte kendimi dershaneye yazdırdım. Kararımı vermiştim, iyi - kötü aşçılık okuyup aşçı olacaktım. Sonrasında kendime dedim ki "sen gerçekten bunu istiyor musun?" sırf parası iyi olduğu için aşçılığı istediğimi fark ettim. Sonra düşündüm, düşündüm. En sonunda çok sevdiğim, saatlerce izlediğim denizde çalışmak istediğime karar verdim. Deniz ulaştırma işletme mühendisliğini kendime hedef olarak belirledim. Bu sırada 2 Eylül tarihinde dershanem başladı. Dershaneye gittiğimde, dershanedeki hocaların, YouTube'daki hocalardan çok daha kalitesiz olduğunu fark ettim. Gerçekten dershane bir zaman kaybıydı. Hemen kaydımı sildirdim ve kurtuldum. Kendi kendime "evden çalışacağım ve istediğim bölümü kazanacağım" dedim. Evet, sizlere kısa bir şekilde son 5 yılımın hikayesini anlattım. YKS'ye çalışmaya başladığımda TYT de 20 netteydim. En son dershane TYT denemesinde 43 net çıktım. Sonrasında deneme yapmadım fakat yapsam muhtemelen 50 - 55 aralığında çıkacağım. AYT konularını okulda da görmedim hiç bilmiyorum. YouTube'daki kaliteli hocalarımla beraber ilerleyeceğim ve bu sınavda istediğim başarıyı yakalayacağım. Bu konuyu yapmamdaki sebep, bazı şeylerin bazı insanlara örnek olmasını istememden kaynaklıdır. Benim ailemin durumu buradaki çoğu arkadaşın ailesi gibi. Neredeyse hiçbirimiz çok zengin ailelerde doğmadık. Bizim okumaktan başka çaremiz yok arkadaşlar. Benim gibi belli bir zamana kadar bunun farkına varmamış olan, belli zamandan sonra da fark ettiğinde ne yapacağını bilmeyen arkadaşlara yol göstermek amacıyla bu konuyu açıyorum ve 1 yıl boyunca dolduracağım. 1 kişiye bile yardımım dokunsa bu benim 1 yıllık emeğime değer.
Öncelikle;
Bıyıklı Matematik 10 Günde Temel Atma kampı ile kendime matematik temeli oluşturdum. Devamında Eyüp b. İle devam etmek istedim fakat Eyüp b. Sıfır olan birine yeniden öğretir gibi anlatmıyor. Bilen birine özet geçer gibi anlatıyor. O yüzden tekrardan selim hocamızın 55 Günde TYT Matematik kampından devam ediyorum. Şu an 8. gündeyim ve sayı basamakları konusunu bitirdik.
Fizik de Altuğ Güneş 60 Günde TYT Fizik kampıyla ilerliyorum. 11. gün bitti. Gayet güzel ve verimli geçiyor. Sıfır olmama rağmen anlatılanları çok güzel anlayabiliyorum.
Kimya da aynı şekilde altuğ hocamızın babası alaittin hocamızın 35 Günde TYT Kimya kampıyla başladım ve devam ediyorum. Diğer derslere göre biraz geç başladım, şu an 2. gündeyim.
Biyoloji de Dr. Biyoloji Zero Biyoloji kampıyla başladım. Gün olarak bilmiyorum fakat bu kampı 10 güne bitirip TYT kampına geçmeyi planlıyorum.
Şu anlık bu hocalarla gidiyorum. Paragraf çözmekten yana sorunum yok. Paragraf çözmekten yana sorunu olan arkadaşlarıma paragrafı sevdiren Hoca'nın paragrafın ritmi kitabını öneririm. Çok güzel ve verimli bir kitap.
Dediğim gibi, burayı günlük güncelleyeceğim. 2025 YKS serüvenimi tamamen şeffaf şekilde burada sizlerle paylaşacağım. Hiç temeli olmayan, 0 olan birisinin 8 ayda sayısalda neler yapabileceğini hep beraber göreceğiz. Sonraki senelerde bu konuyu okuyacak arkadaşlara da güzel, yol gösterici bir konu olur umarım. Herkese iyi sosyaller dilerim.
Öncelikle;
Bıyıklı Matematik 10 Günde Temel Atma kampı ile kendime matematik temeli oluşturdum. Devamında Eyüp b. İle devam etmek istedim fakat Eyüp b. Sıfır olan birine yeniden öğretir gibi anlatmıyor. Bilen birine özet geçer gibi anlatıyor. O yüzden tekrardan selim hocamızın 55 Günde TYT Matematik kampından devam ediyorum. Şu an 8. gündeyim ve sayı basamakları konusunu bitirdik.
Fizik de Altuğ Güneş 60 Günde TYT Fizik kampıyla ilerliyorum. 11. gün bitti. Gayet güzel ve verimli geçiyor. Sıfır olmama rağmen anlatılanları çok güzel anlayabiliyorum.
Kimya da aynı şekilde altuğ hocamızın babası alaittin hocamızın 35 Günde TYT Kimya kampıyla başladım ve devam ediyorum. Diğer derslere göre biraz geç başladım, şu an 2. gündeyim.
Biyoloji de Dr. Biyoloji Zero Biyoloji kampıyla başladım. Gün olarak bilmiyorum fakat bu kampı 10 güne bitirip TYT kampına geçmeyi planlıyorum.
Şu anlık bu hocalarla gidiyorum. Paragraf çözmekten yana sorunum yok. Paragraf çözmekten yana sorunu olan arkadaşlarıma paragrafı sevdiren Hoca'nın paragrafın ritmi kitabını öneririm. Çok güzel ve verimli bir kitap.
Dediğim gibi, burayı günlük güncelleyeceğim. 2025 YKS serüvenimi tamamen şeffaf şekilde burada sizlerle paylaşacağım. Hiç temeli olmayan, 0 olan birisinin 8 ayda sayısalda neler yapabileceğini hep beraber göreceğiz. Sonraki senelerde bu konuyu okuyacak arkadaşlara da güzel, yol gösterici bir konu olur umarım. Herkese iyi sosyaller dilerim.