Merhaba arkadaşlar, bu sene ilk mezun senem ve YKS 2025'e hazırlanıyorum, şu an netleri TYT 95 ve AYT için 60 civarlarında sınava eşit ağırlıktan gireceğim. Netlerimin gideceğim bölüm için çok iyi olduğunu düşünüyorum halen arttırmaya çalışıyorum. Tek sorunum OBP'min 69 olması ve bu benim canımı gerçekten çok sıkıyor, çalışma isteğimi kırıyor. Lisede orta-üstü bir öğrenciydim ama örnek vermek gerekirse 11. sınıf matematik sınavında 10 soru vardı ve 3 tanesi neredeyse olimpiyat sorusu olacak kadar zor 5 soru gerçekten zor ve 2 soru orta halli oluyordu sınıfta alınan en yüksek not ise 40-50 civarıydı. (Pisagor girse o sınavlardan maksimum 30 alırdı coğu soru YKS üstüydü.) Verilen proje ödevlerinden yüksek not almak imkansız gibiydi çünkü en basit proje için bile iyi bir para harcamak gerekiyordu çabalamama rağmen sınavından 90 alıp sözlüm 70 projem 40 olan dersler vardı ve bu yüzden ortalamam düşüyordu. 12. sınıf ise daha kötüydü adeta hocalar OBP'yi düşürmek için çabalıyordu okulda ders harici en ufak soru çözümü veya ders çalışmamız yasaktı din dersinde veya beden dersinde bile soru çözemiyorduk. Gerçekten devlet okulunda çok büyük sıkıntılar çektim ve 69 OBP ile mezun oldum, mezun olduğum okul ortalamadan biraz iyi bir fen lisesi.
İşin haksız yanı ise normal bir Anadolu lisesinde benden kat ve kat berbat, TYT 35 net AYT 10 net yapan birisinin OBP'sinin 95 olması! Büyük ihtimal kopya çekti veyahut çok kolay sorular oldu. EA'da 20 bin sıralama yapsam bile 50 bine kadar atıyor ve hakkım yeniyor.
Bu konuya "2-3 net daha fazla net yap istediğin yere git." gibi saçma şeyler yazmayın, konu hakkımın yenmesi. Sırf bu yüzden kendimi çok kötü hissediyorum, hakkımın yenmesi çok canımı sıkıyor. Sizinle de bu durumu paylaşmak istedim sizce bu durum için ne yapılabilir?